avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am introdus actiunea de divort,in urma caruia fosta sotie imi cere pensia la venitul din strainatate.Mentionez ca lucrez in Italia,neavand un venit fix si neavand posibilitatea sa garantez lunar o suma fixa.Avocatul m-a sfatuit sa declar un venit de 200-300 euro lunar,dar eu pot avea luni in care nu lucrez.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cu multa stima.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:56, 13 Octombrie 2010
Conform Directivei nr.38/2006 a CE se poate solicita prin comisie rogatorie,la instanta de domiciliu a persoanei,veniturile realizate de aceasta.
Declarati veniturile reale.
Avocatul dvs cunoaste cel mai bine situatia in care va aflati.
Daca doriti sa va ajutati in mod corect, onorabil copilul / copii atunci declarati exact veniturile pe care le realizati.
Daca aveti suspiciuni ca banii dvs nu vor ajunge la copii ori din diverse motive nu doriti sa contribuiti la cresterea si educatia lor in acest fel puteti sa declarati ca nu realizati venituri si atunci instanta va va stabili o pensie de intretinere avand ca reper salariul minim pe economie.
Daca nu lucrati in baza unui contract de munca care sa va asigure venituri continue si permanente, invederati instantei acest aspect. Pensia de intretinere va fi stabilita raportat la salariul minim pe economie.
va sugerez sa declarati instantei ca nu aveti venituri fixe si sa cereti ca pensia sa fie stabilita prin raportare la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am fost citat in alt oras, ca personal la interogatoriu ... sima33 sima33 Buna ziua.Am fost citat in alt oras, ca personal la interogatoriu in cazul mariri pensiei de intretinere de catre fiica mea de 20 de ani(inca este eleva).EU NU ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RalucaSB29 RalucaSB29 Buna ziua, Urmează sa divortez. Avem un băiețel de 2 ani si 4 luni. Soțul lucrează in Anglia ca si contractor la o firma. As vrea sa imi spuneti, cât ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara in timpul concediului de maternitate grecristina grecristina buna! sotul meu are o fetita din prima casatorie, careia ii plateste pensie alimentara. daca sotul va intra in concediu de paternitate, va mai plati pensia? (vezi toată discuția)