Am introdus actiunea de divort,in urma caruia fosta sotie imi cere pensia la venitul din strainatate.Mentionez ca lucrez in Italia,neavand un venit fix si neavand posibilitatea sa garantez lunar o suma fixa.Avocatul m-a sfatuit sa declar un venit de 200-300 euro lunar,dar eu pot avea luni in care nu lucrez.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cu multa stima.
Conform Directivei nr.38/2006 a CE se poate solicita prin comisie rogatorie,la instanta de domiciliu a persoanei,veniturile realizate de aceasta.
Declarati veniturile reale.
Avocatul dvs cunoaste cel mai bine situatia in care va aflati.
Daca doriti sa va ajutati in mod corect, onorabil copilul / copii atunci declarati exact veniturile pe care le realizati.
Daca aveti suspiciuni ca banii dvs nu vor ajunge la copii ori din diverse motive nu doriti sa contribuiti la cresterea si educatia lor in acest fel puteti sa declarati ca nu realizati venituri si atunci instanta va va stabili o pensie de intretinere avand ca reper salariul minim pe economie.
Daca nu lucrati in baza unui contract de munca care sa va asigure venituri continue si permanente, invederati instantei acest aspect. Pensia de intretinere va fi stabilita raportat la salariul minim pe economie.