avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Acte false pentru credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Acte false pentru credite

Buna ziua.

Am o problema la care as dori sa aflu cateva raspunsuri, indrumari, sfaturi, etc.
Despre ce este vorba?
Pe vremea cand se puteau face credite de nevoi personale mult mai usor am primit o propunere: sa fac cat mai multe credite la cat mai multe banci pe numele meu si sa le dau unei firme cu promisiunea ca intr-un an se vor achita. La aceasta "afacere" aveam si eu un procent din suma creditelor contractate.
Pretextul firmei respective era ca vroia sa se dezvolte, sa investeasca pentru a creste productia, profitul fiind apoi garantat si creditele achitate. Naiv si credul fiind si manat de castigul usor al unei sume de bani, am acceptat. Eu lucram la o alta firma care nu avea nici o legatura cu cea in plina "dezvoltare".
Am fost angajat fictiv la firma respectiva cu un salariu Mare, mi s-a falsificat cartea de munca, adeverinte, etc. Am mers la mai multe banci dar doar 3 mi-au acordat credite. Am luat profitul, ratele mi se achitau de catre firma "angajatoare", toate bune si frumoase timp de vreo 6 - 7 luni pana cand surpriza: nu s-au mai achitat ratele. Acum ma cauta fel de fel de recuperatori, angajati de banci, am popriri pe salariu, cardurile sunt blocate.
Ce e de facut in acesta situatie???
Cel mai recent răspuns: Godacul , utilizator 17:39, 30 Aprilie 2013
Buna ziua,

Sfatul meu e sa taceti chitic si sa va lasati executat.
Daca ati deschide gura v-ati face rau. Mai bine platiti, oricum creditele sunt facute de dvs. Cel mult, daca aveti dovada ca banii au plecat catre firma respectiva sa ii dati in judecata, ca sa va restituie acele sume.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Mentionez ca in cazul meu sunt mai multe persoane, la aceiasi bine-intentionata firma.
Trebuie sa stiti ca faptele dumneavoastra sunt prevazute de legea penala. Poate veti avea noroc si bancile nu vor face plangere penala si veti ramane doar sa platiti creditele.
Daca ati fost angajat, nu inseamna neaparat ca v-au falsificat cartea de munca, desi era posibil si asta.
Daca nu aveti dovezi ca ati creditat firma sau acele persoane, sunteti bun de plata. Bine cabsunt numai 3 si nu mai multi. Bunuri aveti ?
In ce sens mi-as face rau? Sau altfel spus: cat de rau e acest rau?
Faptele firmei respective nu sunt prevazute nicaieri? Ei m-au angajat, au semnat si stampilat acte.

Nu am nici un bun.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
Godacul, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit cu acte false DontuSorin DontuSorin Buna ziua. Am o urgenta problema.Fratele meu lucreaza la mine la firma,mi-a cerut fisa fiscala si o adeverinta de salariu pt credit,le-am dat iar apoi el le-a ... (vezi toată discuția)
Credit cu acte false ionutdj ionutdj buna ziua am si eu o problema care ma macina foarte rau, si anume in anul 2011lucrand la casa unei cunostinte, acesta auzinduma ca ma descurc foarte greu cu ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)