avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Avalist bilet la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

Avalist bilet la ordin

buna ziua , am intrat intr-o belea mare ... in 2009 un verisor m-a rugat sa il ajut cu o firma ( el ne-avand dreptul la una noua ) , am facut firma pe numele meu , eu fiind administrator si unic asociat , i-am dat imputernicire de semnatura , sa emita bilete la ordin si toate cele avand incredere mare in el . ieri am primit o instiintare de la un executor ca voi fi executat silit in cazul in care nu platesc 246000 ron si o copie dupa un bilet la ordin care reprezinta o garantie pentru niste utilaje luate in leasing. Biletul este semnat de el , cu numele si semnatura lui , iar sus la AVALIST este semnatura mea , el spunandu-mi sa ii semnez un bilet la ordin in alb sa il aibe la el in caz ca ii trebuie ( eu nu stiam ce va face sau cui va da biletul ) . Am avut incredere mare in el si m-am fript . Va rog sa imi spuneti ce pot face in cazul asta , el fiind la momentul actual un mare tepar , ziarele si internetul vuind cu informatii despre el . va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:01, 7 Mai 2013
Buna ziua,

Aveti 5 zile de la momentul primirii somatiei si sa faceti opozitie la executare, la judecatoria care a investit cu formula executorie Biletul la ordin.
Daca veti reusi sa dovediti ca ati avalizat acel bilet in alb, fara sa stiti despre ce e vorba, poate veti reusi sa scapati.

Cred ca aveti nevoie de un avocat, e cam groasa.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
da , am vb cu un avocat , si mi-a zis ca marti va face o cerere catre firma de leasing , sa vad si eu despre ce e vorba in acel contract , eu nestiind nici acum ce a fost achizitionat de suma aia .
Marti, cel tarziu , trebuie sa depuna opozitia la executare, altfel totul e pierdut.
Daca nu stia asta , nu stiu daca l-ati ales bine.

Succes!
ok , am sa ii cer sa vorbim azi si cu executorul , sa vedem ce zice si el . va multumesc din suflet !
Daca in somatie nu e prevazut ca e facuta in temeiul art. 62 Legea 58/1934, faceti contestatie la executare si cereti anularea executarii, pe acest motiv.
altfel, opozitie la executare.

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin avalizate eutheone eutheone Buna Ziua Ce se intampla cand Banca investeste biletele la ordin avalizate pentru a incepe executarea si ce masuri pot sa iau ... .sau cine ma poate ajuta cu ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)