avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilete la ordin avalizate
Discuție deschisă în Executare silită

Bilete la ordin avalizate

Buna Ziua
Ce se intampla cand Banca investeste biletele la ordin avalizate pentru a incepe executarea si ce masuri pot sa iau ... .sau cine ma poate ajuta cu sfaturi
Cel mai recent răspuns: eutheone , utilizator 13:16, 8 Martie 2012
In situatia in care vorbim desre bilete la ordin avalizate, executarea silita se poate indrepta nu numai impotriva societatii ci si impotriva avalistului. Investirea cu formula executorie a biletului la ordin trebuie urmata de solicitarea incuviintarii executarii silite a biletului respectiv. (nu este sufiecienta doar investirea lui cu fomula executorie). Dupa aceste demersuri va urma probabil o poprire pe conturile societatii cat si pe conturile dumneavoastra.
Calea de atac impotriva unei astfel de executari este opozitia la executare, in temer de 5 zile de la primirea somatiei de plata, somatie intemeiate pe dispozitiile art. 62 Legea 58/1934. Aceasta somatie trebuie sa o primiti inainte de orice act de executare, chiar si inainte de poprire. Daca nu o primit sau nu e intemeiata pe acest articol de lege, faceti contestatie la executare. Altfel, faceti opozitie la executare.
Am un recurs la investire bilete la ordin , biletele avalizate in alb ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avalist bilet la ordin yraklion yraklion buna ziua , am intrat intr-o belea mare ... in 2009 un verisor m-a rugat sa il ajut cu o firma ( el ne-avand dreptul la una noua ) , am facut firma pe numele ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)