avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu de maternitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu de maternitate

Buna ,tuturor....am o intrebare....daca Directorul ec.dintr*o firma este in concediu pentru cresterea copilului....postul ei in firma este blocat?...si daca da...pe ce post poate fi angajata o persoana pentru a putea duce la indeplinire sarcinile de serviciu?...sau se poate face angajare doar pe perioada determinata pe aceeasi functie..#-o?
Va multumesc...:)
Se poate face o angajare pe perioada determinata pentru postul respectiv, pe aceeasi functie ocupata de persoana care este in concediu pentru cresterea copilului.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Contractele de munca pe perioada determinata sunt o exceptie de la regula, dar, tocmai si asta este un motiv,si anume inlocuirea unui salariat pe perioada cand acesta are contractul suspendat, ca in cazul economistului dvs.
Cealalta varianta este ca un economist sau contabil din cadrul societatii sa primeasca pe o perioada determinata atributiile directorului economic, pentru aceasta fiind insa necesar acordul salariatului
Nu este blocat postul.
Puteti angaja pe altcineva in acel post prin concurs, numire directa ... sau cum vreti.

La reintoarcerea fostului director (din concediul de maternitate sau paternitate), dupa 30 de zile de la reluarea activitatii il puteti testa sa vedeti daca si-a pastrat competentele profesionale.

Daca nu trece testul, va putea fi foarte usor concediat pentru necorespundere profesionala.
Unele abilitati profesionale se pot pierde foarte usor dupa 2 ani de inactivitate. :D

Alberto Kurtyan
doresc sa va intreb si eu ceva: in situatia in care fac un copil in timpul celor 2 ani de INM, ce se intampla cu studiile mele, se suspenda, continua, primesc vreo suma de bani sau nu. a mai fost cineva intr-o asemenea situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat - revenire din concediul de crestere copil PINDARELU GABRIELA PINDARELU GABRIELA Daca o persoana vine din concediu crestere copil dupa 2 ani angajatorul daca doreste sa o disponibilizeze are voie ? sau trebuie sa o mai tina o perioada de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post salariata aflata in ccc luizacsinte luizacsinte Bun ziua, Am si eu o speta si am anumite nelamuriri. Avem o saariata in concediu crestere copil pna la 2 ani. CIM-ul ei era incheiat pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu crestere copil pana la 2 ani BARBU ANA BARBU ANA Buna ziua, Peste cateva zile trebuie sa se intoarca la serviciu,din concediu crestere copil pana la 2 ani,o salariata. Daca intre timp postul ei s-a ocupat, ... (vezi toată discuția)