Va rog un sfat.
Daca Primaria creaza un teren de joc intre blocuri, nu trebuie sa aiba un plan de amplasament a aparatelor ex.hinte, banci de odihna, teren pentru jocul cu mingea, etc.? Nu trebuie acordul vecinilor care traiesc in imediata apropiere de acest teren? In cazul in care vreau sa infiintez o firma la bloc (sau si la casa), am nevoie de aprobarea vecinilor din imediata apropiere a locuintei. In termen juridic ce inseamna "imediata apropiere" ? 1metru, 2, sau 3. In cazul meu la 4 metri de geamul meu se joaca fotbal!
Multumesc!
Amenajarile facute de primarie nu au nevoie de acordul cetatenilor ( in numele lor isi dau acordul consilierii alesi) .
Aceste lucrari se aproba in planul de urbanism al orasului.
Terenul din vecinatatea condominiilor poate avea 2 statute fie privat fie domeniu public
In cazul cand apartine domeniului public local,autoritatea locala poate dispune amenajarea acestuia conform interese locale fara a solicita in prealabil acordul cetatenilor/proprietarilor
In situatia in care apreciati ca va sunt incalcate drepturile ,aveti dretul sa sesizati oficial politia,care daca va constatata incalcari ale normelor ,poate dispune sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991 republicata
Sunt total dezamagit . Din partea Politiei nu astept ajutor. Am apelat de cateva ori si sunt depasiti de situatie. Efectiv nu stiu ce sa faca! Pe teren (fac zgomote si larma in jur de 15-20 de copii. Asociatia de locatari nu se implica. Ne sfatuiesc sa apelam la Politie. Deci este un circuit inchis.
O ultima intrebare:
- am putea ataca(locatarii afectati) in instanta existenta acestui teren de joc, prin probe audio/video de incalcare repetata a linistii publice, si prin faptul ca suprafata folosita este de 50% din suprafata totala de spatiu verde, si prin faptul ca nu se folosesc aparatele de joc , ci alte jocuri zgomotoase de exemplu hinta este poarta de fotbal. Practic dupa amplasarea aparatelor a disparut 60 % din vegetatie (suprafata totala 100x20m). Vegetatia a disparut, iar contactul mingii cu pamantul suna ca o bubuitura, iar strigatele se aplifica prin ecou in acest spatiu ingust.