:) Cred că discutăm despre lucruri diferite, doamna Stănică.
Mesajul meu se referă la principiul revocabilităţii actelor administrative şi nu este susceptibil de alte interpretări. Aşa cum am scris mai sus, un act adminstrativ unilateral poate fi revocat oricând, cu condiţia să nu fi intrat în circuitul civil şi să nu fi produs efecte juridice. Literatura juridică în domeniu aşa reţine, nu altfel. Un exemplu puteţi citi mai jos, cu trimitere la lucrările domnilor Romulus Ionescu şi Antonie Iorgovan:
[ link extern ]
Dvs. faceţi trimitere la art. 7 din Legea nr. 554/2004, susţinând că această prevedere reglementează condiţiile în care emitentul poate să îşi revoce actul. Părerea mea este că greşiţi, întrucât art. 7 reglementează posibilitatea persoanei ce se consideră vătămată să ceară revocarea unui act administrativ, aspect care nu îl obligă pe emitent cu absolut nimic. Într-o altă ordine de idei, între art. 7 din Legea nr. 554/2004 şi principiul revocabilităţii actelor administrative nu este nicio legătură.
Eu vă mulţumesc pentru dialog şi îmi cer scuze anticipat pentru faptul că nu voi mai continua discuţia.