avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stalp de electricitate in curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stalp de electricitate in curte

Tatal meu are pe terenul proprietate un stalp de electricitate ( la cca 1m de gard) si ar vrea sa nu aiba acces cei de la Electrica in curtea lui , pentru diferite remedieri ! El a fost obligat pe vremea comunismului sa lase Renelul sa treaca prin curtea lui cu acest stalp ! Ce se poate face in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: 91ivanm , utilizator 20:11, 1 Februarie 2016
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie similara cu 2 stalpi electrici pe terenul meu, doar ca eu nu l-am cumparat ci l-am mostenit de la parinti. Am facut o sesizare atat la E-ON (distribuitorul zonal) cat si la ANRE. Am primit acelasi argument din ambele parti:
Legea energiei electrice nr 13/2007 publicata in MO 52/23.01.2007.

Art 41. Alin 4. Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea publica a statului"

Va rog sa-mi spuneti ce pot face in conditiile de fata si care ar fi suportul legal.
Multumesc
Am si eu doi stalpi de inalta tensiune (nu stiu sigur dar asa cred) care trec direct prin curtea proprietatii impatindu-o in doua, si din aceste cauze am fost nevoit sa schimb multe planuri si sa fac multe sacrificii, in plus de asta inafar la 2 metri de poarta curti am un transformator pe ulei din ce am inteles care este si el foarte periculos, acum, o firma puternica din zona urmareste schimbarea unuia dintre stalpi din curtea mea pe baza unui proiect pentru a obtine sursa mai puternica de energie...samd, urmeazaca reprezentantii electrica si cei ai firmei sa discute cu mine despre aceasta despagubire si nu am idee ce suma sa cer. Repet am facut multe shimbari din cauza stalpilor proprietatea se afla intr-o zona cu cota de piata foarte ridicata si probabil alternativa de mutare a acestor stalpi este foarte costisitoare mai ales ca exista reglementari in ceea ce priveste curentul de inalta tensiune care nu poate trece pe langa drumuri publice, iar singura alternativa ar fi pe langa drumul public.
As avea nevoie de ajutorul dvs ca sa imi fac o opinie despre pana la cat pot ajunge aceste despagubiri si cum sa pun problema in fata celor care intentioneaza sa demareze proiectul.

Va multumesc si sper ca cineva sa aibe o idee cat de vaga despre aceste despagubiri.
buna ziua. ma aflu intr-o situatie destul de complicata, in sensul ca am fost debransat de la reteaua de energie si nu mi se aproba reconectarea pe motiv ca reteaua de inalta tensiune trece prin curtea mea si am o constructie chiar sub retea fara autorizatie de construire.mi s-a spus ca pentru a fi racordat din nou,trebuie sa daram cladirea sau sa fac o izolatie dubla retelei pe cheltuiala mea. este corect cum au pus problema cei de la firma de electricitate ? ce sfat imi dati?
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2016
91ivanm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu electrica Raluca_B Raluca_B Buna ziua, Ma numesc Raluca Bokor si as dori sa ma ajutati sa gasesc un raspuns la o problema ff importanta pentru mine. Parintii mei au pe un teren - ... (vezi toată discuția)
Un stalp al renel pe terenul meu stelikbl stelikbl Salutare, acum ceva timp am cumparat un teren intravilan care are un stalp de medie tensiune (20,000V) pe el. inainte a fost teren arabil. problema e ca firul ... (vezi toată discuția)
Contract cu regia de distribuire a energiei electrice diana_79 diana_79 Buna.As avea o problema la care sper sa-mi oferiti niste opinii juridice.Pe terenul meu sint citiva stilip de distibuire e energiei electrice care apartin ... (vezi toată discuția)