avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita si abuz in executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita si abuz in executare silita

Buna ziua

Am luat un credit de nevoi personale in valoare de 10 000lei , din care su ramas de plata 3614,64lei + dobanzi de 291,72lei. Am primit acasa impreuna somatia cu termen de plata de 1 zi impreuna cu executarea silita, deci inclusiv m-am trezit cu contul de salar blocat de pe data de 24.04.2013 desi am primit somatia pe 02.05.2013 si totodata au blocat tot salariul si alte drepturi banesti prin care eu nu imi pot exercita serviciul ( respectiv decontarea abonamentului de transport in comun) si dupa ce am sunat executorul judecatoresc mi-a spus ca este in concediu si ca nu o intereseaza ca eu nu am ce sa ii dau de mancare la copil.
Tinand cont ca a incalcat art 667, 672, 728 alin 1 litera b, si a art 731 alin 1 din Codul de procedura civila, care sunt caile de atac impotriva executrarii silite , a propririi abuzive a conturilor si impotriva executorului judecatoresc care a incalcat flagrant drepturile omului, ale copilului si incalcare dreptului de procedura civila??

Mentionez ca eu sunt singurul din famile care are venit si venitul este mai mic decat minimul pe economie si a faptului ca exita si alte rate, dar celelalte banci au facut tot posiblilul pentru reesalonarea ratelor si recuperearea creantelor, spre deosebire de Banca care nu a facut decat sa trimita dosarul la firma de recuperari creante care a facut tot felul de amenintari si mi-a hartuit familia sunand si la ora 22.00 noaptea.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: proces_ro , utilizator 06:44, 3 Mai 2013
Formulati contestatie la executare
asta impotriva executie silite ...... dar impotriva executorului ?
sau astia au dreptul sa faca ce vor fara sa fie trasi la raspundere!?!?

si pana la depunerea contestatiei, respectiv marti, copilului ce ii dau sa manance? pot depune o plangere civla sau penala impotriva executorului?
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
iuly185908, utilizator
Singura solutie pe care eu o vad in situatia dv este sa mergeti sa vorbiti la banca. Daca salariul dv a intrat in contul de la banca, iar aceasta este sigura poprire, banca ar trebui sa va retina doar 1/3 din salariu, iar restul sumei sa v-o elibereze. De asemenea, daca in acelasi cont este virata alocatia copilului, si aceasta trebuie sa v-o elibereze deoarece nu poate fi urmarita pentru nciun fel de datorii. In rest, sunteti bun de plata pentru creditul restant.
din pacate executorul nu putea opri nici macar 1/3 din salar deoarece salarul este part time si totodata sub salariul minim net pe economie , respectiv salariu este de 661lei .
daca stiu cineva cat trebuia sa imi opreasca pentru ca din codul de procedura civila nu reiese cat % se opreste in cazul in care salariul este sub minimul pe economie
Impotriva executorului puteti face sesizare oficiala catre UNEJ
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Se pot prescrie ratele de credit in perioada de executare? eagle_free eagle_free Buna ziua. Daca spre exemplu o persoana este in stadiul de executare silita asupra a 2 imprumuturi restante si are poprire pe contul cu salariu, as vrea sa ... (vezi toată discuția)