avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate beneficia de pensie de invaliditate? Medicul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate beneficia de pensie de invaliditate? Medicul curant refuza trimiterea la comisie.

Persoana cu handicap. In anul 1982 luna Aprilie a fost incorporat pentru satisfacerea serviciului militar obligatoriu. Apt la recrutare.Apt la incorporare. Dupa 4 luni de zile de armata in urma unor batai primite de la cadrele militare.A fost declarat: INAPT SERVICIUL MILITAR - cu scoatere din evidenta art.148 grupa 3a. Retineti anul 1982.
Pana la revolutia din 1989 a fost intrtinut de parinti. Dupa revolutie cand a venit legea persoanelor cu handicap a fost incadrat ca persoana cu handicap gr.II Permanent. Intrebare? se poate pemsiona cu pensie de invaliditate ??? Medicul curant de la psihiatrie spune ca nu... Deoarece nu are stagiul de cotizare . si refuza sa-i dea trimitere catre comisia de pensionare invaliditate
Ce spune legea ? Va rugam indrumati
Multumim
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:25, 2 Mai 2013
Legea pensiilor a fost modificata recent, dupa ce un act normativ in acest sens a fost adoptat de Parlamentul Romaniei si publicat in Monitorul Oficial. Este vorba despre Legea nr. 37/2013 pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 131, din 12 martie 2013, intrata in vigoare in 1 aprilie 2013.

Legea pensiilor a fost modificata, astfel incat pensia de invaliditate sa se acorde indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate. Noile dispozitii in domeniu sunt aplicabile inca din 1 aprilie 2013, data de la care asiguratii

www.avocatnet.ro/content/art...

Vedeti si acest link
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legea pensiilor a fost modificata, se acorda pensie de invaliditate indiferent de stagiu de cotizare realizat, dar trebuie sa aibe stagiu de cotizare. Pt a avea macar o luna de stagiu de cotizare trebuie sa incheie un contract de asigurare cu Casa de Pensii. Se plateste 244 lei pt. o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere capacitate de munca pe timpul satisfacerii serviciului militar obligatoriu anul 1982 doderosandro doderosandro Subiect Sia pierdut capacitatea de munca pe timpul satisfacerii stagiului militar obligatoriu- ca militar in termen in anul 1982 Mesaj Sia pierdut ... (vezi toată discuția)
Poate obtine pensie de invaliditate ? doderosandro doderosandro Cu deosebita stima va rog daca aveti un pic de timp liber. am un frate bonlav Speta: In anul 1981 Florin a fost chemat la recrutare pentru a fii incorporat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul i Ganna Ganna Buna seara. Am inteles ca dupa noua lege intrata in vigoare la 1 aprilie 2013, pensia de invaliditate se acorda indiferent de stagiul realizat. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)