avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Cum pot aflacota parte din urmatoarea mostenire?Parintii mei au avut ocasa facuta impreuna,dar care nu stiuince motive a ost intabulata numaide 5ani si numaipe numele tatalui.Tata a decedat.Mai am o sora(ambele suntemdin aceeasicasatorie-mama ,tata ok)Citdin casa revinefiecaruia?(mama,sora,eu)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:42, 1 Martie 2009
Chiar daca casa a fost intabulata numai pe tata, dar a fost construita in timpul casatoriei este bun comun al sotilor.
Prin urmare ....mama are 1/2, iar tata 1/2.
Daca tata a decedat, jumatatea lui se imparte astfel :mana, ca si sotie supravetuitoare beneficiaza de 1/4 , iar fetele de 3/4, adica cate 3/8 fiecare.
Deci mama va fi propritar pe 62.5% din casa, iar fiecare copil de catre 18,75% din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Mostenire gina_badalan gina_badalan Buna ziua,parintii mei au o casa si doresc sa va intreb cat mosteneste di casa tatal meu in conditiile in care mama a decedat si cat ne revine noua copii(2 ... (vezi toată discuția)
Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)