avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restructurare dupa ccc desi sunt insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restructurare dupa ccc desi sunt insarcinata

Buna ziua!
Dupa ce am intrat in ccc pentru 2 ani cu primul copil, sefa mea a angajat pe perioada determinata pe altcineva pe postul meu. Intre timp eu am ramas insarcinata cu al doilea copil si ar trebui sa ma intorc la munca pentru o luna dupa care sa intru in prenatal dar sefa mi-a spus ca nu vrea sa ma mai primeasca pt ca nu-i convine sa stea blocata cu suma de pe concediile mele un an pana cand statul i le va restitui. Persoanei care era angajata in locul meu cica i-a schimbat contractul pe perioada nedeterminata iar postul meu vrea sa-l restructureze. Spuneti-mi va rog ce drepturi am, in conditiile in care eu nu-mi permit sa raman fara indemnizatie pt al doilea copil.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 4 Mai 2013
Faceti urgent o sesizare la ITM.
Andreea_Hulea a scris:

..... Spuneti-mi va rog ce drepturi am, in conditiile in care eu nu-mi permit sa raman fara indemnizatie pt al doilea copil.
Va multumesc!



1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002
Coroborand acest text de lege cu principiul de drept caruia "unui drept subiectiv aparţinând unei persoane îi corespunde, de regulă, o obligaţie corelativă a unui alt subiect de drept" rezulta faptul ca angajatorul este obligat sa va primeasca inapoi....

2. Potrivit art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010, de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

3. Restructurarea postului dvs este posibila chiar daca sunteti in CCC, nu au voie sa va concedieze pe durata CCC , exceptie facand cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia angajatorului sa-mi pastreze postul dupa ccc Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua, In luna iulie voi naste si am decis sa raman un an in concediu de crestere copil. La serviciu am fost anuntata ca daca ma voi intoarce dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Conflict munca miorlaica_id miorlaica_id Buna ziua, am si eu o situatie la locul de munca. Copilul meu pe 5 sept face 2 ani ,pe data de 5 august 2014 a fost prima zii de munca, a intrat in vigoare ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la munca pe post desfiintat dupa ccc elenutza_12 elenutza_12 Buna seara, am urmatoarea problema: sunt in concediu crestere copil pana pe 14 ianuarie, cand teoretic ar trebui sa incep serviciul. Punctul de lucru unde ... (vezi toată discuția)