avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen solutionare plangere penala facuta la parchet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen solutionare plangere penala facuta la parchet

Buna ziua,
Am depus o plangere penala la Parchetul Sibiu, impotriva unor persoane care se ocupa de administratia unui bloc tip ANL, fara a fi o asociatie, totul se face pe persoana fizica (incasari taxe, facturile la utilitati sunt pe persoana fizica, ma refer la partile comune), am descoperit ca se incaseaza mai multi bani decat sunt facturile, e lipsa de transparenta, si astfel am depus aceasta plangere penala.

Intrebarea mea este: Am depus plangerea la parchet in 18 aprilie 2013, pana azi nu am primit nici nr. de inregistrare de la politie (asa mi s-a spus de la registratura parchetului ca ei imi dau nr. cand ajunge plangerea la ei). Exista un termen de raspuns? adica in cat timp ar trebui sa primesc acest nr. ? Ma tem ca cei pe care i-am denuntat sa aiba relatii pe acolo si sa ajunga cererea la gunoi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:25, 8 Mai 2013
1-Cum ati depus plangerea la parchet dar asteptati numar de inregistrare de la politie?
In momentul in care o plangere este adresata unei autoritati a statului - respectiv unitatea teritoriala a Ministerului Public aceasta inregistreaza plangerea,o repartizeaza procurorului ,care in urma analizei,declina competenta de cercetare organului de politie responsabil domiciliului petentului
2-Avand in vedere bagajul apreciabil de acte.actiuni,plangeri,denunturi adresate parchetului in raport de numarul mic de persoane specializate care sa analizeze toate aceste acte premergatoare,este evident ca in raport de complexitatea cauzei,urgenta,numarul de parti,unele plangeri pot fi solutionate mai rapid in raport de altele
3-Aveti dreptul sa adresati cererere oficiala parchetului,in care sa solicitati comunicarea stadiului cercetarilor
Mergeti la politie sa va informati sau asteptati sa va cheme ei.
Nicio cerere depusa la politie sau la parchet nu ajunge la gunoi. In ce priveste termenul in care se rezolva cererea, nu va asteptati la un termen scurt.
va plangeti ca aia incaseaza bani "pe persoana fizica" dar de cate ori v-ati intalnit locatarii sa va faceti asociatie?caz tipic de "sa moara capra vecinului"
cata_scheau a scris:

Buna ziua,
Am depus o plangere penala la Parchetul Sibiu, impotriva unor persoane care se ocupa de administratia unui bloc tip ANL, fara a fi o asociatie, totul se face pe persoana fizica (incasari taxe, facturile la utilitati sunt pe persoana fizica, ma refer la partile comune), am descoperit ca se incaseaza mai multi bani decat sunt facturile, e lipsa de transparenta, si astfel am depus aceasta plangere penala.

Problema nu este de competența parchetului. Veți primi probabil un NUP. Cei care locuiesc în același imobil trebuie să rezolve aceste probleme prin înființarea unei asociații, prin alegerea unui președinte și a unei comisii de cenzori care să verifice facturile de utilități și banii colectați de la coproprietari.
Pentru asta nu e nevoie de procuror... Mai mult, dacă coproprietarii se complac în starea asta, ce ar trebui să facă procurorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politistul nu imi da nr. de inregistrare. Tarzan2012 Tarzan2012 Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Alinanicolae Alinanicolae Buna ziua.M-ar interesa cum pot afla daca in urma unor plageri penale la o sectie de politie s-a intocmit dosar penal si daca acesta a fost trimis la Parchet. ... (vezi toată discuția)
Administrator care fura taz811 taz811 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc asociație de locatari iar administratorul blocului a făcut o paguba blocului de 200.000 lei noi. Am depus la politie ... (vezi toată discuția)