avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dosar penal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dosar penal

Buna ziua.M-ar interesa cum pot afla daca in urma unor plageri penale la o sectie de politie s-a intocmit dosar penal si daca acesta a fost trimis la Parchet. Precuzez ca in data de 10.07.2017 am facut plagere penala impotriva fostului meu sot.Mi s-a dat un "numar unic de inregistrare "reprezentand numarul de dosar,dosar pe care nu il regasesc la nicio judecatorie .Cum pot afla daca a fost trimis de la sectia de politie?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Janinakore84@gmail.com , utilizator 13:25, 17 Octombrie 2019
Este firesc sa nu il gasiti, pentru ca in situatia in care dosarul va ajunge in instanta, va primi un alt numar ( alocat de instanta) .pe care il veti afla cand veti fi citata.
Pentru a afla daca dosarul a fost inaintat cu propunere legala la parchet, ( ceea ce ma indoiesc avand in vedere data formularii plangerii), aveti posibilitatea sa formulati o cerere pentru comunicarea stadiului dosarului.
Cerere adresata sectiei de politie unde s-au depus plangerile.Pana in momentul de fata nu am primit nimoc si ma gandeam ca poate fosarul noci nu a parasit sectia de politie.
A trecut doar o luna, este posibil sa stea mult timp. Daca in doua saptamani, de de cand ati trimis-o, nu primiti raspuns, mergeti din nou la sectie cu o noua cerere si solicitati sa vi se comunice cui i-a fost repartizat dosarul. Incercati sa luati legatura cu politistul, chiar si telefonic.
Fiecare politist are un numar mare de dosare. Daca nu o sa aratati interes, in rezolvarea dosarului dvs, este posibil sa se miste foarte greu
Multumesc mult pentru ajutor.
Pentru savarsirea carei infractiuni ati depus plangere? Ati solicitat administrare de probe?ati fost audiata?
In calitate de persoana vatamata aveti dreptul sa fiti informata la cerere de stadiul cercetarilor, dar daca nu ati fost chemata sa va audieze, sigur nu s-a lucrat altceva in dosar.

Alte discuții în legătură

Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)
Agresare fizica a unui minor Petraru_Irina Petraru_Irina Buna seara , Nepotul meu in varsta de 13 ani se afla intr-una din zile insotit de colegi de clasa in apropierea unui bar .Din acesta bar a iesit un domn in ... (vezi toată discuția)