avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am certificat medico-legal cu 25 de zile de îngrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am certificat medico-legal cu 25 de zile de îngrijiri medicale în urma atacului unui câine de talie mare și nu știu dacă avocata angajată a depus plângere penală, așa cum a promis. Aș vrea să fac eu demersurile, cum să procedez?

Bună ziua.
In luna iulie am fost atacată de un câine(rasă mare....asemănătoare ciobănescului mioritic...) care a ieșit dintr-o curte. Stăpânul câinelui nu a dorit să discute nimic . Am certificat medico-legal cu 25 de zile de îngrijiri medicale( cinci zile de spitalizare și 21 de zile de concediu medical). Avocata pe care am contactat-o a spus că va depune plângere penală la poliție. A trecut mai bine de o lună de zile și nu m-a contactat nimeni. În plus, domnișoara avocat nu răspunde la telefon( o dată a respins apelul) și nici la mesaje.
Aș vrea să fac singură demersurile necesare. Ce trebuie să fac?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariah2010 , utilizator 19:08, 2 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati incheiat un contract de asistenta juridica cu avocata sau totul a fost pe vorbe?
I-ati pus la dispozitie toate documentele pentru a depune plangerea, CML, CM, etc.?
Nu ati contactat-o pe avocata sa va informeze care este stadiul plangerii?
Cel putin v-a informat cu privire la nr de inregistrare al plangerii si sectia de politie unde a depus plangerea?
Puteti depune singura plangerea si anexati CML si CM, luati nr de inregistrare si apoi cand solicitati detalii la politie trebuie sa va referiti la nr de inregistrare.
Politia trebuie sa deschida dosar penal pentru vatamare din culpa.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durează cerecetarea penală, rugați-o pe doamna avocat să formuleze o cerere cu privire la stadiul acesteia.
Eu sincer aș fi îndreptat litigiul către instanța competentă pentru a obține repararea prejudiciului cauzat de “fapta” animalului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic ca nu rezolvati nimic cu plangerea penala, politistii pot sa ii dea o amenda conform Legii 61/1991, pentru daune adresati-va instantei civile
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2018
mariah2010, utilizator
Da, avocata a primit tot ce ati specificat.Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca m-a muscat un caine? crriss crriss Duminica trecuta am fost muscat de un ciobanesc mioritc,in curtea unde am mers pentru a -mi face manechiura,am fost dusa de urgenta la spitalul floreasca cu ... (vezi toată discuția)
Daune muscaturi caini lavinia86 lavinia86 Buna ziua! Va solicit ajutorul in legatura cu o problema: tatal meu a fost chemat de catre o cunostinta la casa unde locuia unde s-a intamplat sa fie muscat ... (vezi toată discuția)
Botnita caine raluk424 raluk424 Buna ziua. Vreau sa intreb cum asi solutiona situatia in care un agent al politiei( prieten cu babutele mele de pe scara) ma amendeaza pt nepurtarea botnitei ... (vezi toată discuția)