avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Botnita Caine
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Botnita Caine

Buna ziua. Vreau sa intreb cum asi solutiona situatia in care un agent al politiei( prieten cu babutele mele de pe scara) ma amendeaza pt nepurtarea botnitei ai cainelui pe scara blocului, cu suma de 1500 lei. Eu refuzand sa semnez procesul verbal deoarece el trece la rasa cainelui ca fiind BULL TERRIER, cand de fapt cainele este un metis de ciobanesc german, si nu se incadreaza cf OUG 55/2002 reactualizata in 2014 ca rasa de caine agresiva. Va rog sa ma ajutati cum ar trebui sa procedez in cazul de fata, sa merg la medicul veterinar sa imi dea un aviz ca nu face parte din rasa bull terrier.... pe care sa il depun cand voi contesta amenda??? va rog ajutati ma
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:47, 2 Septembrie 2015
Conform dispozitii in vigoare din februarie 2015 toti detinatorii de caini,au obligatia sa detina carnet de sanatate inregistrat in registrul national,cainele trebuie sa fie microcipat
In carnetul de sanatate se consemneaza rasa exemplarului sau daca este metis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna.imi puteti spune,va rog daca exista vreo actualizare recenta ... Daniela005 Daniela005 Buna.Imi puteti spune,va rog daca exista vre-o actualizare recenta a legii cu privire la detinerea cainilor periculosi?Care sant cainii considerati ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Intrebari labrador? bogdaNNN25 bogdaNNN25 Bună ziua! Am 15 ani (am buletin) şi imediat voi primi un Labrador. Vreau să vă întreb când creşte mai mare îl pot plimba singur pe stradă ... (vezi toată discuția)