avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna.Imi puteti spune,va rog daca exista vreo ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna.Imi puteti spune,va rog daca exista vreo actualizare recenta ...

Buna.Imi puteti spune,va rog daca exista vre-o actualizare recenta a legii cu privire la detinerea cainilor periculosi?Care sant cainii considerati periculosi?Am citit legea veche(2002) dar nu reusesc sa deduc care sant metisii celor 2 grupe?!Unde,mai exact as putea gasi o referire exacta la denumirea tuturor cainilor periculosi?Mulțumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:39, 9 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a) categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
b) categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino
Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Metisul e cainele fără pedigree, care seamana cu ala de rasa x, dar nu e atestat.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Detin un Ciobanesc German ,fara pedigree si nu stiu sigur daca intra in categoria cainilor periculosi, pentru a purta botnita in spatii deschise,veterinarul a zis ca nu dar totusi vreau sa stiu legea ce spune
nu e socotit caine periculos.
preventiv, ati putea sa ii puneti botnita daca exista riscul sa se maifeste agresiv in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie de botnita pentru rottweiler? adiut89 adiut89 Am un rottweiler si nu stiu daca este obligatoriu bornita sau nu ? are aproape 3 ani e mare dar nu stiu daca este obligatoriu ? in lesa il tin tot timpu cand ... (vezi toată discuția)
Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)