avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Agresare fizica a unui minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Agresare fizica a unui minor

Buna seara ,
Nepotul meu in varsta de 13 ani se afla intr-una din zile insotit de colegi de clasa in apropierea unui bar .Din acesta bar a iesit un domn in stare avansata de ebrietate,si fara nici un motiv a inceput sa il agreseze verbal dar si fizic,lovindu-l in zona toracelui si a capului. Foarte greu a reusit sa il scoata din mainile acestui domn sotia acestuia. In urma acestor lovituri vizibile atat in zona capului,a toracelui si bratelor,nepotul meu s-a simtit rau,fiind nevoie sa fie chemata salvarea,internare in spital de 2 zile dupa care sa urmeze tratament,acuzand incontinuare dureri de cap .Ulterior cumnatul meu i-a facut acestui domn reclamatie la sectia de politie din localitate,agnetul prezentandu-se si luandu-i o prima declaratie,urmand ca nepotul meu insotit de catre tata,sa se prezinte la sectia de politie pt o a2a declaratie(la cerinta agentului de politie). Intrebarea mea este urmatoarea :
1) Daca ai intenteaza proces ce sanse sunt ca domnul cu pricina sa fie acuzat si sa plateasca pt aceste lovituri ?!
2) Necesita certificat medico-legal?Daca da,dupa unde trebuie sa il depuna ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Petraru_Irina , utilizator 22:11, 19 Februarie 2016
Nu se poate spune cu exactitate in momentul de fata care sunt sansele ca persoana respectiva sa fie trasa la raspundere penala. Trebuie obtinut certificatul medico-legal pentru a se stabili numarul de zile de ingrijiri medicale necesare, care se depune la organul care instrumenteaza cazul. Cel mai probabil vorbim despre loviri sau alte violente.
Daca ati depus plangere penala, acel individ o sa raspunda pentru faptele sale.
Trebuia sa mergeti la IML pentru CML cu toate inscrisurile medicale obtinute, nu inteleg cum de nu v-a trimis politistul pana acum.
D-ul Patrascu Razvan,plangerea penala unde e mai bine sa o depun ? La sectia de politie din raza localitatii sau direct la Parchet? Politistul a precizat ca ramane la alegerea parintilor daca vor sa continue sau sa renunte la acuzatii,neacordand indicatii cum pot si de unde se poate solicita CML.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
Petraru_Irina, utilizator
Nu are importanta, politie sau parchet. Din mesaj se intelegea ca ati depus plangere.
Dupa depunerea plangerii, politistul o sa va dea o adresa cu care sa va prezentati la institutia medico-legala in vederea examinarii. Din cate inteleg politistul nu prea are chef de cazul dvs si incearca sa va determine sa nu depuneti plangere, normal ar fi trebuit sa va informeze in legatura cu toate aspectele si alegerea sa va apartina.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri D-ul Avocat Patrascu. O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)
Agresat de polițist CRAYX CRAYX Un prieten a fost chemat azi la secție sa dea o declarație în calitate de martor. Acesta a fost agresat de către organul de politie cu multiple lovituri ... (vezi toată discuția)
Cetatean italian lovit cu halba de bere in cap camilia77 camilia77 buna ziua,in eforie nord pritenul meu de origine italiana s a dus intr un bar sa vb cu cineva.cat a stat acolo a fost provocat si injurat de anumiti clienti in ... (vezi toată discuția)