am introdus o actiune la instanta de contencios administrativ prin care am solicitat restituirea diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si cea de poluare.actiunea mi-a fost respinsa in prima instanta deoarece am depus o traducere autorizata a certificatului de inmatriculare din Germania si nu o copie cu mentiunea conform cu originalul a certificatului de inmatriculare emis de autoritatile germane(desi am fost citat cu aceasta mentiune dar neavand studii de specialitate am considerat ca traducerea autorizata este ok.)Mentionez ca , cauza a fost suspendata si am solicitat repunerea pe rol cand am depus traducerea.Cererea a fost respinca ca neintemeiata doar pe acest motiv ca prin nedepunerea inscrisului nu sunt indeplinite conditiile pentru a fi admisa cererea. Este in regula daca formulez recurs si depun copie de pe certificat sau mai bine sa depun originalul. Ce motiv pot invoca in recurs , ca nu detineam la momentul respectiv certificatul sau ce anume? Sa invoc doar art.304^1? cum ar fi mai bine sa motivez? Va multumesc.Ultima zi pentru recurs e prima zi lucratoare dupa pasti.
Si daca pute-ti sa-mi spuneti si ce taxa de timbru trebuie sa achit si ce timbru?
Da,va puteti intemeia in drept cererea de recurs pe disp. art. 304 indice 1, numai daca hotararea nu a fost supusa si apelului.
Motivul simplu: depunerea inscrisului pe care nu l-ati detinut la momentul judecarii in fond al cauzei sau pe care il detineati , dar din, eroare ,ati depus un altul ,avand o intelegere gresita asupra identitatii actului solicitat de instanta
Solicitati ca in temeiul art. 305 sa va fie incuviintata proba cu inscrisuri, in cadrul careia sa depunti inscrisul solicitat de instanta de fond ,( exact inscrisul pe care vi l-a cerut instanta si nu altul), care fundamenteaza pretentiile dv. si care reprezinta dovada utila, pertinenta, concludenta a faptului ca cererea dv indeplineste conditiile pentru a fi admisa, motiv ptr car solicitati instantei sa ia act de inscrisul depus, sa admita recursul, sa caseze hotararea instantei de fond
-taxa de timbru 50% din suma contestata ,la cererile si actiunile evaluabile in bani
-0,15 timbru judiciar