avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mandat de arestare - termen de emitere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Mandat de arestare - termen de emitere

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate, in cat timp de la o condamnare definitiva se va pune in aplicare mandatul de arestare.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:48, 5 Mai 2013
Incepand de la cateva ore de la pronuntarea hotararii si pana la cateva zile.
Mandatul de arestare se emite de judecatorul delegat al instantei de executare, in ziua ramanerii definitive a hotararii de condamnare la instanta de fond sau dupa primirea extrasului hotararii, in situatia in care hotararea a ramasa definitiva la o instanta superioara.

In cazul in care hotararea a ramas definitiva in fata unei instante superioare, aceasta trimite un extras al hotararii, cu datele necesare punerii in executare, in ziua pronuntarii hotararii de condamnare.

In cazul in care condamnatul se afla in libertate, pe langa mandatul de arestare, judecatorul delegat, emite si un ordin prin care interzice condamnatului sa paraseasca tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul de arestare daniela2276 daniela2276 La cat timp se emite mandatul de arestare dupa ce o sentinta este data de un forum superior (vezi toată discuția)
Incarcerare doru anghel doru anghel fiul meu are niste procese penale in faza terminala(delapidare si trafic de stupefiante) trebuie sa se dea sentinta si oricum ai da-o nu cred ca poate fi ... (vezi toată discuția)
Cand o condamnare ramane definitiva? portospirate portospirate Pe data de 7.04.2004 am fost condamnat la 4 ani cu executare in lipsa. Nu a fost facut nici un recurs. Din studierea dosarului, am descoperit ca pe data de ... (vezi toată discuția)