avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... autorizatie de constructie casa - teren extravilan
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

autorizatie de constructie casa - teren extravilan

Buna seara,

Detin un teren situat la marginea orasului, dincolo de centura, in extravilan- suprafat 368 m2. Mentionez faptul ca terenul este inregistrat ca fiind agricol, desi pe acest teren sunt construite multe case (aproximativ 50-70 de case), pe anexa gospodareasca - terenul a fost cumparat anul trecut, pe vremea unui primar care a permis construirea caselor pe anexa gospodareasca). In urma "instaurarii" noului primar (mai exact, a unei noi primarite), lucrurile s-au schimbat.
As dori sa stiu cum as putea obtine autorizatie de constructie pentru ridicarea casei? Pot inainta catre primarie o cerere pentru elaborare PUZ ....sau PUD, in vederea trecerii terenului in intravilan? Din informatiile obtinute neoficial (sursa internet), am inteles ca este indicat ca elaborarea PUZ -ului sa fie solicitata strict pe suprafata de constructie. Din 368 m2 detinuti de mine, sa zicem pe 100 m2 destinati constructiei.....este adevarat? Altfel , costurile sunt enorme... O alta informatie, ca suprafata minima pentru PUZ este de 10.000 mp. Care este ultima lege in vigoare in acest sens? Nu-s foarte lamurita. Stiu ca in martie 2013, s-a modificat legea!

Aveti idee care ar fi costurile in situatia descrisa pentru obtinearea PUZ-ului, in cazul in care aceasta ar fi varinata optima?

Stand de vorba cu un avocat, mi-a propus ca varianta, solicitarea intrarii in intravilan a intregii zone...mentionand sume de cateva mii de euro/de fiecare familie. Sunt convinsa ca nimeni nu va sari cu banii.... As putea solicita intrarea in intravilan strict pentru terenul meu?
Multumesc mult. Raspunsurile dvs. imi vor fi extrem de folositoare.
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2013
beatrice_b, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)
Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren intravilan arabil IUBITA_TIANA IUBITA_TIANA BUNA, detin un teren intravilan arabil momentan, inclus in PUG ca fiind intravilan, la limita intravilanului.Doresc sa construiesc o casa pe acest teren, insa ... (vezi toată discuția)