avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie tractor. Obligatiile reprezentantei
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie tractor. Obligatiile reprezentantei

buna ziua, am achizitionat anul trecut un tractor nou de la o reprezentanta cu utilaje agricole,este in garantie,si nici nu are un an .problema este ca trebuia sa i se faca revizia in urma cu o luna si desi am sunat la reprezentanta nu s-a prezentat nimeni nici pana acum, mai nou acum cateva zile in timpul exploatarii tractorului i s-a rupt o piesa la roata,ceea ce a facut sa explodeze si cauciucul si am fost nevoit sa-l las pe camp,si totodata sa-i asigur paza, cum procedez? tractorul nu am cum sa-l tractez sa-l aduc acasa deoarece risca sa iasa roata cu tot cu jeanta,iar ca sa achizitionez o roata noua costa1000 euro si nu dispun de o asemenea suma. cum trebuie procedat in cazul asta,sa vina cineva de la reprezentanta sa constate si sa remedieze problema,deoarece nu din vina mea s-a intamplat,este de inteles ca un utilaj agricol il folosesti pe camp la araturi,cum este posibil ca intr-un timp atat de scurt sa se uzeze si totodata sa se rupa o piesa ,inseamna ca piesele nu corespund tehnic,iar dansii ca si reprezentanta trebuie sa-si asume raspunderea pt utilajul care l-au comercializat si este in garantie. sfatuiti-ma va rog,cum sa procedez! multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:04, 6 Mai 2013
in primul rand trebuie sa aveti dovada ca ati anuntat reprezentanta sa vina sa faca revizia. acum depinde cum este inscris in certificatul de garantie al utilajului unde se face aceasta revizie si de catre cine (reprezentanta sau alte societati autorizate de vanzator).
de regula garantia se acorda in conditiile in care se respecta efectuarea reviziilor pana la iesirea din garantie.
daca utilajul nu a avut revizia efectuata conform conditiilor din certificatul de garantie este posibil ca reprezentanta sa va refuze remedierea defectului in perioada de garantie.
daca va refuza remedierea defectului exista calea reclamatiei la ANPC sau calea instantei.
in ambele cazuri este posibil sa fie necesara o expertiza tehnica in vederea identificarii cauzei defectului (defect de fabricatie, defect in urma exploatarii, etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto - stabilire montare rulment nou leonardo72 leonardo72 buna ziua, va rog sa imi spuneti daca e posibil sa se stabileasca cu certitudine daca pe un autoturism a fost sau nu montat un rulment nou la roata din stanga ... (vezi toată discuția)
Garantie dubioasa pentru atv-uri si motorete exterminator86 exterminator86 Buna seara, Am cumparat de curand de la o firma doua ATV-uri si o Motoreta (cross). Cei de la firma pretind ca sunt aduse din Germania, insa eu am impresia ... (vezi toată discuția)
Garantia produselor cumparate de firme..expun urmatoarea situatie: am un pfa si am achizitionat ... Pann Pann Buna dimineata.Expun urmatoarea situatie: Am un PFA si am achizitionat la inceputul verii acestui an un sistem de irigat cerealele pe camp.Aceste utilaje au ... (vezi toată discuția)