avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua! va rog sa ma ajutati in calcularea sumei de indemnizatie de crestere a copilului. Am fost PFA din 28.11.2011 pana in 10.12.2012. Am nascut in data de 21.11.2012. Venitul net pe 2011 e 591Ron, iar pe 2012 -14119 Ron. In lunile noiembrie, decembrie am fost in concediu pre si postnatal cand in total am primit 432 Ron (deorece 432 Ron au fost retinuti pentru plata catre Casa de Pensii...cu totul ca eu eram la zi cu toate platile). Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: TimeaAbram , utilizator 11:35, 7 Mai 2013
Calculul vi-l fac cei de la Prestatii Sociale, cu ajutorul programului informatic pe care il detin. Puteti solicita un document care sa va arate modul de calcul al indemnizatiei si perioadele luate in considerare.
1. - Daca ati nascut in noiembrie 2012 se iau in calculul indemnizatiei pentru CCC veniturile nete din lunile decembrie 2011 - noiembrie 2012.
- Se face media lunara a acestor venituri si rezultatul se inmulteste cu 85%.

2. - Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) calculeaza indemnizatia pentru CCC in baza adeverintelor de venit prezentate de dvs.
- Pentru perioada cat ati fost PFA adeverinta este eliberata de Fisc.
- Pentru a putea face calculul trebuie sa redati, din adeverinte, care este venitul net pe fiecare din cele 12 luni.

3. Puteti contesta calculul indemnizatiei pentru CCC daca dvs. considerati ca nu a fost calculat bine.
Va multumesc frumos! Suma calculata de ei este 821 Ron.. Oricum calculez nu imi iese asa putin. Probabil ca problema lor este ca am depus doar deciziile de impunere (ceea ce mi s-a cerut) fara adeverinta care sa detalieze veniturile pe lunile luate in calcul...
O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
TimeaAbram, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil ivanc ivanc Va rog sa-mi spuneti daca am calculat bine? Am 6 luni salariu net 880 iar restul suma totala este 7771 si am adunat 5280+7771=13051 13051*0,85=11093 Suma ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical dupa ccc florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Care este formula calcularii concediului medical 85 % dupa revenirea din concediu crestere copil? Multumesc! (vezi toată discuția)
Returnare indemnizatie crestere copil madalina_negrea33 madalina_negrea33 Buna ziua, In perioada noiembrie 2011 - august 2012 am beneficiat de indemnizatie crestere copil; eu sunt angajata la o banca si sunt si PFA (traducator); ... (vezi toată discuția)