Buna ziua, as dori niste informatii referitoare la avizele necesare in cazul in care doresc deschiderea unei societati de comercializare produse alimentare. Stiu care ar fi actele necesare la ONRC, nelamurirea mea e referitoare la spatiul unde se va desfasura activitatea in 2 situatii:1.daca spatiul e inchiriat de mine de la o persoana fizica? 2. daca as dori realizarea unei "gherete" pe spatiul public?
v-as fi recunoscatoare pentru ceva informatii. Multumesc.
Autorizatiile sunt aceleasi, fie ca este vorba de un spatiu comerciale, o camera in propria casa sau un chiosc/ghereta pe strada.
Autorizatiile de la Registrul Comertului sunt suficiente.
Unele Primarii ... nu toate ... mai solicita un asa numit "acord de functionare" instituit prin Hotarire de Consiliu Local.
Daca vinzi produse alimentare si nealimentare, nu ai nevoie de nimic in plus.
Daca doresti sa vinzi produse de origine animala ... carne, oua, etc. ai nevoie de mai multe frigidere.
Pentru produse de origine animala mai este nevoie si de autorizatie sanitar-veterinara care nu se obtine de la ORC.Deasemenea mai trebuie si autorizatie de functionare de la primarie.
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul in care in acel chiosc/ghereta doresc sa fac o langoserie sau sa vand cartofi prajiti (de mine acolo), care sunt avizele necesare desfasurarii unei astfel de activitati?
Gogoseria (langoseria) si cartofii prajiti se incadreaza la codul :
5610 Restaurante
Trebuie sa respecti reguli de igiena dar nu se emite autorizatie in plus pe linga cele de la Registrul Comertului.
Iti trebuie casa de marcat, apa calda, faianta de sus pina jos. Frigidere pentru carne, daca e cazul.
Nu uita de acordul de la Primaria, acolo unde exista obligatia acesteia.