avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obtinerea autorizatiei de functionare si autorizare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obtinerea autorizatiei de functionare si autorizare DSP in orasul Tulcea

Salut
Locuiesc in Tulcea.

Vreau sa imi deschid o autorulota fastfood in orasul Tulcea.
Am fost la primarie pentru a obtine informatii referitoare la autorizatiile pentru comertul ambulant.

O doamna consultant pe probleme comerciale mi-a spus ca primaria nu poate face nimic atata vreme cat DSP nu certifica autorulota fastfood.
Mi-a spus sa revin la primarie cand am inscris de la DSP faptul ca ma vor certifica si apoi vorbim de o locatie pe spatiul public. Care poate fi inchiriata, dar nu oriunde in oras.

De asemenea m-a intrebat cum vreau sa fac fastfood mobil fara toaleta clienti si toaleta/dus pentru angajati, pentru ca asa ceva nu e posibil.

La DSP mi s-a spus ca ei nu pot sa ma certifice atata vreme primaria nu imi da o autorizatie de functionare si un spatiu unde sa ma bransez la reteaua de apa si canalizare.

Totodata, desi autorulota pe care vreau sa o achizitionez este omologata ca magazin mobil si autorizata sanitar veterinar in Barlad, Vaslui (cel putin asta sustine proprietarul), DSP Tulcea nu vrea sa si dea acordul.
Unul din motive ar fi ca, desi am un bazin de apa in autorulota, nu imi va fi de ajuns pentru preparare alimente si curatenia punctului de lucru si ar trebui sa fiu bransat la reteaua de apa si canalizare.

De asemenea, imi cer sa fie dotata cu toaleta si vestiar pentru angajati.

Intrebarile mele de moment sunt urmatoarele:

1. Prevede legislatia ca autorulota fastfood sa fie dotata cu toaleta, dus si vestiar pentru angajati? Toaleta pentru clienti? Stiu cel putin o saormarie in Tulcea care nu are toaleta pentru clienti.


2. Este posibil sa-mi inregistrez firma si autorulota in alt judet, sa obtin autorizare DSP in judetul respectiv, dar sa functionez in alt oras/judet? Respectiv Tulcea?

3. Exista alte autorizari de care am nevoie pentru o autorulota fast-food?

Poate cineva sa ma sfatuiasca despre cum as putea proceda in continuare?

Multumesc
Laurentiu
Cel mai recent răspuns: balaurian , utilizator 19:26, 28 Iunie 2016
Intrati in "audienta" la Hogea si poate primiti autorizatia de functionare pana nu se muta mai sus pe Babadag, vis a vis de liceu.;)
Saormeria de sub coloane nu cred ca are toaleta.

Solicitati primariei sa va dea in scris ce pasi trebuie sa urmati pentru a putea deschide punct de lucru.
Doamna v-a spus dar sunt sigur ca v-a spus verbal, spuneti-i sa va dea si un raspuns in scris.
La fel si la DSP, sa va dea in scris.
Solicitati sa va comunice temeiul legal in baza caruia trebuie sa autorizati rulota la DSP, etc.
Multumesc pentru sfaturi! Dau o bere cu proxima ocazie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor referitor la avize de functionare ioanabragaru ioanabragaru Buna ziua, as dori niste informatii referitoare la avizele necesare in cazul in care doresc deschiderea unei societati de comercializare produse alimentare. ... (vezi toată discuția)
Autorizatii fast-food ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Intrebari oarecum asemanatoare au mai fost postate, insa nu am gasit pentru nici una un raspuns clar. Deci: poate cineva sa se pronunte fara ... (vezi toată discuția)
Transformare spatiu comun in spatiu comercial miluma miluma Vreau sa cumpar o camera in care a fost acum ceva timp ghena blocului ( parter ). Acolo as vrea sa deschid un magazin de tip pet shop. Ce acte si ce ... (vezi toată discuția)