avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am trimis banii si nu am primit produsul
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am trimis banii si nu am primit produsul

Buna Ziua, am si eu o problema. Cu ceva timp in urma am ales sa cumpar de la cineva un telefon mobil, oferta am gasit-o pe Facebook si era destul de tentanta asa ca am intrat in legatura cu persoana respectiva care spunea ca are mare nevoie de bani ca are un site si trebuie sa plateasca niste servicii ca sa nu-i inchida un site. Bun zis si facut i-am trimis respectivei suma de 200 de ron prin Moneygram, de fapt m-a rugat sa pun banii pe numele celui care ii administreaza site-ul catre care ea era datoare cu cei 200 de ron si sa-i transmit ei codul cu care poate ridica banii.
Urma ca dupa ce primesc telefonul sa platesc diferenta de bani dar nu am mai primit nimic, nu imi mai raspunde la telefon si nici pe facebook nu mai raspunde. Ce pot face in acest caz? Cum imi pot recupera banii dat fiind ca eu nu i-am trimis ei personal ci unei prsoane la care ea avea o datorie, eu am luat datele persoanei de pe site-ul lui unde scria ca ofera sevicii web . Unde as putea sa ma adresez si catre cine sa fac plangerea daca eu practic nu i-am trimis ei banii....
Va rog sa-mi raspundeti....
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 14:34, 13 Mai 2013
Va revine obligatia sa probati motivul platii,astfel incat beneficiarul sumei sa nu poata invoca ca reprezinta datorie neachitata
Ramane sa dovediti in conditiile legii legatura intre cel care a ridicat suma si cel cu care ati convenit dvs achizitia telefonului
Cel care a primit banii nu poate invoca o datorie neachitata in lipsa unui contract !
Daca aveti chitanta, aveti de ales in a face o reclamatie la politie pentru inselaciune ori a cere banii inapoi in temeiul platii nedatorate daca veti invoca plata ca fiind facuta din eroare. Puteti de exemplu sa aratati ca ati dorit sa trimiteti acei bani la altcineva.
Cel care a primit banii poate sustine cel mult ca ar fi vorba de un imprumut. Si in aceasta situatie puteti cere banii inapoi.
Toate cele bune !
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
Acum cateva saptamani 3 romani ai fost extradati in america exact pentru un asemenea motiv. Vindeau la americani numai chilipiruri. Tipul de teapa e clasic. Nu cred ca o sa ii mai vedem prea curand. In total peste 1.000.000 dolari. Tot ce e prea bun e teapa.
Cazul poate fi incurcat dar daca aveti dovezi cum s-a intamplat se poate depune o plangere la politie pentru infractiunea de inselaciune.
nu vei mai vedea niciodata acei bani. traim in romania. impaca-te cu ideea...
data viitoare gandeste-te de 2 ori pana dai banu'...

daca n-ar exista asemenea fraieri ar fi goale cluburile. localurile de manelisti si salile de pacanele...

pana la urma exista si o parte buna... banii aia s-au intors de la saltea in economia reala... acum produc pentru cei ce stiu sa-i gestioneze cu cap

Acum cateva saptamani 3 romani ai fost extradati in america exact pentru un asemenea motiv.

eu nu cred ca i-au primit americanii dupa ce au facut.
poate ai vrut sa spui

"extradati din america"
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
reludd, utilizator

Alte discuții în legătură

Factura platita de doua ori robertsega32 robertsega32 Daca am platit unui furnizor o factura de doua ori, ce actiune ar trebui sa introducem? Furnizorul nu ne mai raspunde la telefon si nici la faxurile pe care i ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez sumele restituite la cererea beneficiarului melyse01 melyse01 Buna ziua, Am urmatoarea speta la care va cer ajutorul. Am executat un contract de construire a unei fabrici de lapte pentru care beneficiarul a obtinut si ... (vezi toată discuția)
Din greșeală, am trimis unui client un produs gratuit (am omis să trecem pe awb valoarea rambursului) dar el pretinde că a plătit curierului expediția. cum ne putem recupera banii? cosmin_adrian cosmin_adrian Buna ziua, Noi operam un magazin online in Cadrul Emag (suntem parteneri) si avem o problema cu un client caruia i-am trimis un produs gratuit omitand sa ... (vezi toată discuția)