Am urmatoarea speta la care va cer ajutorul. Am executat un contract de construire a unei fabrici de lapte pentru care beneficiarul a obtinut si cofinantare SAPARD.Pe parcursul derularii contractului beneficiarul dupa ce imi vira o suma aferenta unei facturi, imi cerea verbal, sa o restitui inapoi pe motiv ca Sapardul nu accepta platile facute numai dintr-o anumita banca si ca o sa o dea inapoi din banca pe care o accepta Sapardul la plati. Crezandu-l pe cuvant, am facut trei restituiri de genul asta de o valoare substantiala, sume pe care beneficiarul cand le vira in contul meu mie imi spunea ca imi plateste sumele restituite, lucru ce reiese si din extrasul meu de cont unde nu scrie ca mi-ar fi platit o anumita factura ci ca face plati aferente contract, ca sa ma trezesc acuma cand i-am cerut sumele restante ca are ordine de plata cu stampila bancii cum ca imi platea alte facturi pe care le emiteam, dar din extrasele de cont nu reiese lucrul asta iar eu nu aveam cum sa verific deoarece banca nu imi da si mie un exemplar al ordinului de plata.Avand in vedere ca a justificat la Sapard ca a achitat toate sumele aferente contractului a si incasat cofinantarea iar mie a uitat sa imi dea datoria, iar cand i-am cerut acest lucru a zis ca mi-a platit tot si mi-a aratat ordinele de plata vizate de banca si ca sumele respective nu ar avea nici o legatura cu contractul. Acuma eu vreau sa demarez o actiune dar nu stiu cum e mai bine sa cer restiruirea platii nedatorate, sa merg pe imbogatirea fara justa cauza sau pe o actiune in pretentii.Mentionez ca nu am avut alte relatii contractuale acesta fiind singurul contract dintre noi si ca aceasta ,,teapa" are si iz politic in afacere fiind implicat si un deputat care tine spatele.
Depuneti o plangere la politie pentru inselaciune si introduceti o actiune in instanta in pretentii pentru neachitarea facturilor emise si neachitate de acesta. Atentie la termenul de prescriptie! ;)
Depuneti o plangere la politie pentru inselaciune si introduceti o actiune in instanta in pretentii pentru neachitarea facturilor emise si neachitate de acesta. Atentie la termenul de prescriptie! ;)
Uitati de imbogatirea fara justa cauza! Faceti plangere penala pentru inselaciune !B-) La parchet si la politie!
Si faceti sesizare scrisa si la SAPARD aratand ca beneficiarul nu a respectat procedura de finantare!B-)
Mihai, cine a spus de imbogatirea fara justa cauza? Eu am recomandat introducerea unei actiuni in pretentii pentru facturile neacoperite de platile efectuate de debitor. User-ul a spus faptul ca acestuia i s-au platit prin banca de fapt alte facturi emise si nu s-au restituit sumele achitate initial si acordate inca o data de creditor, astfel ca facand balanta contabila a rezultat de fapt ca are facturi neachitate, chiar daca el credea ca sunt achitate prin acele plati. Astfel pentru facturile neachitate efectiv sa introduca actiunea in pretentii.
In paralel, plangere penala pentru inselaciune. ;)
Somatie de plata
orca
Am o situatie interesanta. In urma unui contract de vinzare cumparare masa lemnoasa din import, incheiat cu o societate comerciala din Romania, in care se ... (vezi toată discuția)