avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... banca pretinde despagubirea pt dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

banca pretinde despagubirea pt dauna totala

buna ziua,
o persoana a facut un accident cu o masina cumparata in 2005 in rate (cu imprumut de la banca) pt care mai are de platit inca doi ani, i s-a inregistrat dauna totala, valoarea despagubirii de duce in contul bancii sau tr sa mearga la pagubit, dupa care acesta "regleaza conturile cu banca"???? banca sustine ca banii nu pot merge direct la pagubit

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:00, 9 Iunie 2010
Depinde de contractul de asigurare.Daca asigurat sunteti dumneavoastra dar ati cesionat suma reprezentand indemnizatia de asigurare in favoarea bancii atunci sustinerile bancii sunt intemeiate.
Chiar si in aceste conditii,banca nu poate beneficia de intreaga suma(ar fi imbogatire fara justa cauza)avand in vedere ca ati inapoiat o parte din credit.
Ordinea beneficiarilor este urmatoarea:banca apoi dumneavoastra.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Iunie 2010
floare _de_ colt, utilizator
multumesc pt raspuns.
pe polita figureaza drept asigurat/contractant persoana in cauza
iar asiguratorul i-a dat o hartie catre banca, unde banca ar tr sa precizeze daca asiguratul are datorii catre aceasta, daca banca isi da acceptul pt plata despag catre asigurat, sau daca drepturile din despag se vor vira bancii.

Intr-adevar, la cumpararea in rate, proprietar/titular in polita este cumparatorul, care cesioneaza bancii polita, in limita creditului acordat/restant .S-a procedat corect, asiguratorul are obligatia de a solicita bancii situatia clientului/acceptul, pentru a putea imparti indemnizatia de despagubire in ordinea 1.banca ,2.titular polita.
Si asta pentru ca suma asigurata depaseste de regula creditul restant.
multumesc de raspuns...
In astfel de situatii bancii i se vireaza intreaga suma din partea asiguratorului. Banca isi retine datoria dv. , in cazul de fata c/v ratelor pt. cei doi ani cat mai aveati pana la lichidarea creditului si suma ramasa va revine dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare eurolife lilicrin lilicrin Tatal meu in urma contractarii unui credit beneficia de asigurare. Din pacate a decedat, insa au ramas cateva rate neachitate. Am completat si trimis toate ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)
Intrebare nelutibuleac nelutibuleac daca o persoana a contractat un credit cu buletinul,si dupa 3 ani a decedat,firna de asigurare preia ratele restante,stiind ca in contract se prevede asigurare ... (vezi toată discuția)