avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare eurolife
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare eurolife

Tatal meu in urma contractarii unui credit beneficia de asigurare. Din pacate a decedat, insa au ramas cateva rate neachitate. Am completat si trimis toate actele pentru ridicarea asigurarii. Se pare insa ca banca a ridicat asigurarea fara aprobarea mamei mele. Este corect? Ce pot face?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:12, 29 Aprilie 2011
nu-i trebuia aprobarea mamei, polita s-a incheiat in favoarea bancii.
cititi contractul de asigurare semnat de tata, daca-l aveti
imi pare rau dar era incheiat in favoarea mamei, nu a bancii intrucat suma depaseste cu mult valoarea creditului si a dobanzii. De drept consider ca suma respectiva era, in primul rand proprietatea mamei mele, asa este stipulat in contractul de asigurare. Chiar daca sa zicem prin absulr ca era in favoarea BP atunci puteau sa retina suma ce le revenea in mod legal, adica 1/2 nu suma intreaga, ce lege le permite asa cea? Daca angajam un avocat mai fac astia de le BP pe istetii? Cum sa opreasca suma intreaga ?
cred ca ar trebui sa cereti explicatii firmei de asigurari, apoi si bancii.
daca tatal dvs era asigurat pt o suma in caz de deces si banca are de incasat rate in suma mai mica, cred ca sunteti indreptatit sa cereti restituirea diferentei.
dupa ce primiti raspunsul in scris de la banca si de la asigurator,daca nu va avantajeaza sesizati protectia consumatorilor .
apelati si la un avocat sa va vada actele
Folosind sintagma "se pare" consider ca nu ati primit un raspuns in scris de la asigurator, privind modul de solutionare al dosarului de dauna, respectiv al indemnizatiei de despagubire.In mod cert, polita a fost cesionata in favoarea bancii(nu putea fi in favoarea mamei), chiar daca mama a fost trecuta ca beneficiar.In acest caz, beneficiarul primeste indemnizatia, numai cu acordul bancii, dupa ce aceasta retine sumele datorate.Faceti investigatiile de rigoare atat la asigurator cat si la banca.S-ar putea ca formalitatile de informare intre banca si asigurator sa duca la intarzierea finalizarii.Avand raspunsuri certe(in scris) puteti decide calea legala de urmat.
In cazul unei polite complementare la un credit conform conditiilor de creditare "drepturile de despagubire in urma unui eveniment asigurat se cesioneaza in favoarea bancii". Dupa ce banca isi acopera toate datoriile pe care decedata le avea la banca respectiva aceasta restituie diferenta dintre suma asigurata si suma datorata, mostenitorilor legali. Mergeti la banca si vedeti care este datoria ramasa dupa deces si apoi comparati-o cu suma asigurata. Este posibil sa aveti o polita prin care in caz de deces asiguratorul sa achite bancii suma datorata si sa inchida linia de credit si dv nu mai primiti nimic dar nici datorii nu mai aveti.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces debitor - asigurare viata dumitru2000 dumitru2000 X debitor a decedat; el a incheiat la obtinerea credutului (mic dealtfel - cca 2500 E) o asigurare de viata; a fost obligat de catre CEC. X a decedat ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)