avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Transpunere in registre a mijloacelor fixe
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Transpunere in registre a mijloacelor fixe

Buna ziua,
E primul an cand trebuie sa fac singur lucrul asta si sunt unele lucruri pe care nu le inteleg.

Cum voi trece mijloacele fixe (valoare >1800Lei) in Registrul incasari si plati? Toata valoarea odata, la achizitionare?
Cum voi face amortizarea, in ce registru/foi? Mai trec vreodata ceva in Incasari si plati?
Daca am o factura, cu materiale de constructii, pentru amenajarea sediului, care depaseste >1800 de lei, dar luat fiecare obiect in parte, niciunul nu depaseste aceasta suma, factura intreaga este considerata mijloc fix?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: big_bughy , utilizator 13:24, 7 Mai 2013
La cumparare, mijloacele fixe se trec in registrul jurnal de incasari si plati cu valoarea totala a chitantei sau ordinului de plata cu care s-a facut plata. Daca nu sunteti platitor de tva treceti valoarea totala iar daca sunteti platitor de tva, inregistrarile in registru le faceti fara tva.
Pentru amortizare, deschideti o fisa de operatiuni diverse in care treceti valoarea amortizarii de la toate mijloacele fixe pe care le aveti si tineti seama de acel total anual atunci cand veti calcula si completa declaratia 200.
In registrul inventar veti trece valoarea de intrare a tuturor mijloacelor fixe.
La achizitie, completati fisa mijlocului fix pentru fiecare si va realizati si planul de amortizare desfasurat pe numarul de ani de durata normala de functionare din catalogul mijloacelor fixe.
Acum, pentru amenajarea, reparatii si intretinere curenta a spatiului in care se desfasoara activitatea nu se trec ca fiind mijloace fixe.
Multumesc!
Valoarea de intrare = valoarea de achizite, sau valoarea de amortizare din acel an? Intreb despre Registrul inventar.

Iar in Borderoul de achizitii ce se trece? si de ce e in 2 exemplare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare birotica cristian_conea cristian_conea Care sunt conditiile pt.a se calcula amortizare pt. niste articole de birotica (am citit undeva ca trebuie sa aibe o valoare de peste 1800 lei). Sunt titular ... (vezi toată discuția)
Cum ma inregistrez? mmanu mmanu buna ziua am achizitionat un monitor pt calculator valoare cu tva 2023 iar valoare fara tva 1700 lei eu ma gandesc ca este obiect de inventar pentru ca ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)