avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cum ma inregistrez?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cum ma inregistrez?

buna ziua
am achizitionat un monitor pt calculator valoare cu tva 2023 iar valoare fara tva 1700 lei
eu ma gandesc ca este obiect de inventar pentru ca valoarea fara tva nu depaseste 1800 lei cat este pentru mijloc fix.
nu sunt platitor de tva in registrul de incasari si plati trec exact valoarea platita de 2023 iar in celalat registru trec valoarea lui fara tva?
cum este corect sa procedez
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 17:52, 19 Iunie 2011
In cazul unui neplatitor de TVA mijlocul fix achizitionat cu TVA(monitorul de calculator) va fi inregistrat la valoarea totala inclusiv TVA.
Poate va intereseaza si urmatoarele informatii
Ordinul nr. 1.040/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea evidentei contabile in partida simpla de catre persoanele fizice care au calitatea de contribuabil in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal mentioneaza distinct modalitatea de inregistrare in Registrul de Incasari si Plati si anume:
Neplatitorii de tva vor inregistra in Registrul de Incasari si Plati valorile totale, inclusiv TVA, nefiind obligati sa tina evidenta distincta in acest scop:
punctul 49. Inregistrarea in evidenta contabila in partida simpla a bunurilor mobile si imobile se face la valoarea de achizitie, de productie sau la pretul pietei, dupa caz.
Suplimentar, valoarea mijlocului fix va fi considerata "plata nedeductibila" si se vor accepta ca si costuri deductibile amortizarile lunare:
52. Venitul net sau pierderea fiscala se calculeaza astfel: din totalul sumelor incasate, evidentiate in col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de incasari si plati, se scad cheltuielile cu amortizarea fiscala a bunurilor si drepturilor, evidentiate in Fisa pentru operatiuni diverse, si totalul sumelor platite, evidentiate in col. 7, respectiv 8, din Registrul-jurnal de incasari si plati, si se aduna sumele platite pentru cumpararea bunurilor amortizabile si totalul cheltuielilor nedeductibile, care se preia din centralizatorul cheltuielilor nedeductibile, acest centralizator intocmindu-se cu ajutorul unui document cumulativ.
pai in acest caz monitorul este mijloc fix si trebuie amortizat, ma puteti ajuta cum procedez? in cate luni se amortizeaza?
eu ma gandesc sa ii fac o fisa separat sa tin evidenta si cand calculez impozitul sa trec pe cheltuiala doar numarul de luni amortizate, este bine asa?
Trebuie sa va completati fisa mijlocului fix(gasiti un model pe net sau cumparati de la magazinele care comercializeaza imprimate tipizate). Durata de utilizare normala a mijlocului fix al dumneavoastra e de 5 ani. Codul de clasificare e 3.2.4.
Aveti un model de calcul prin metoda amortizarii liniare, la adresa de net [ link extern ]
pe la pagina 29. Cititi si restul.
multumesc, daca am nelamuriri revin
asa este am uitat ca mijlocul fix are si el o fisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)
Calcul venit impozabil pfa ElenyG ElenyG Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.M-ar interesa asa pentru mine ce modalitati de calcul al venitului pe intreg anul sunt?Asta ca sa stiu ... (vezi toată discuția)
Achizitie mijloc . transport de la persoana fizica? expro expro buna ziua, un cabinet al unui medic de familie poate achizitiona un autoturism de la o pers. fizica? in ce baza? contract de vanzare cumparare? in registrul ... (vezi toată discuția)