avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Sotul meu este nascut pe 10.09.1950.Lucreaza cu carte de munca din data de 01.07.1969 O sa va rog sa imi spuneti si mie cind se poate pensiona anticipat fara sa fie penalizat. Mai are si 1an si 5 luni armata efectuata. Am citit in legea 263/2010 ca,daca are 8 ani peste cei 35 ani de stagiu obligatoriu poate sa iasa anticipat fara a fi penalizat
Cel mai recent răspuns: ADINABODESCU , utilizator 13:35, 7 Mai 2013
1. Pentru un barbat nascut in 1950 varsta standard de pensionare este de 65 de ani, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Poate solicita pensie anticipata (fara diminuare) oricand, incepand cu varsta de 60 de ani, daca la data solicitarii pensiei are un stagiu de cotizare de minimum 43 de ani (fara armata).
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procentul de diminuare a pensiei anticipate partiale? olga2011 olga2011 datorita muncii in grupa 1 de munca timp de 8 ani mi se reduce varsta de pensionare cu 1an si jumatate ,as dori sa stiu care este penalizarea daca m-as ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)