avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilui
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilui

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:voi naste in sept. dar sunt deja inconcediu pentru cresterea copilui pana in17 martie2010.Vreau sa stiu cand voi intra in al doilea concediu, in sept (cand nasc )sau dupa ce expira primul? daca intru in sept pot sa-mi iau mai intai cele 126 de zile date prin lege?Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
iliutana, utilizator
Parerea noastra este ca cele doua concedii nu se pot suprapune, sau chiar daca se suprapun, beneficiile acestora nu pot fi date pentru ambele concedii.De obicei trebuie sa expire primul si apoi incepe al doilea.In ceea ce privesc cele 126 de zile, fiind chiar acum in concediu, acestea nu-si mai au sensul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal imolla imolla buna ziua as dori sa stiu daca in cazul in care din cele 126 de zile de concediu pre si postnatal s-au efectuat inanite de asterea copilului doar 60, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie raluca1823 raluca1823 Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna carciuc mariana carciuc mariana Va trebui sa nasc la începutul luni Iunie,vreau sa intru in concediu prenatal înainte și in Contactul i.m am dreptul la 21 zile concediu cât am dreptulsa ... (vezi toată discuția)