buna ziua, am certificat de handicap gradul 2 si iau pensie, eu as vrea sa ma angajez cu carte de munca dar ma tem ca o sa pierd asigurarea de sanatate (asigurarea de handicap) . de ex: daca ma angajez cu carte de munca stiu ca o sa fiu asigurata,dar daca raman fara job si in timpul ala trebuie sa ma apuc sa fac vreun tratament,cine imi asigura mie spitalizarea si tratamentul...de asta vreau sa imi spuneti daca ma angajez cu carte de munca daca imi afecteaza in vreun fel asigurarea (de handicap) si pensia. eu am nanism hipofizar si am facut tratament timp de 6 ani,iar acum dupa 3 ani aprox dupa ce am intrerupt tratamentul mi-am facut analizele si mi-a zis ca am insuficienta hipofizara si ca o sa trebuiasca sa incep din nou tratamentul. de asta ma tem sa nu-mi pierd asigurarea de sanatate care mi-o asigura DPPH...astept raspuns
1. - Pensia de invaliditate este platita de Casa de Pensii.
- Daca aveti pensie de invaliditate gr.I sau gr.II nu puteti sa mai aveti si salariu ca pierdeti pensia.
- Daca aveti pensie de invaliditate gr.III puteti sa lucrati cu program de maximum 4 ore pe zi.
2. Pensia de invaliditate o puteti cumula cu indemnzatia de handicap (platita de Agentia pentru Plati si Inspectia Sociala) fara sa va pierdeti nici un drept.
Drept de munca
sorina_h2004
BUNA ZIUA,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)