avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am si eu o nelamurire
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am si eu o nelamurire

buna ziua, am certificat de handicap gradul 2 si iau pensie, eu as vrea sa ma angajez cu carte de munca dar ma tem ca o sa pierd asigurarea de sanatate (asigurarea de handicap) . de ex: daca ma angajez cu carte de munca stiu ca o sa fiu asigurata,dar daca raman fara job si in timpul ala trebuie sa ma apuc sa fac vreun tratament,cine imi asigura mie spitalizarea si tratamentul...de asta vreau sa imi spuneti daca ma angajez cu carte de munca daca imi afecteaza in vreun fel asigurarea (de handicap) si pensia. eu am nanism hipofizar si am facut tratament timp de 6 ani,iar acum dupa 3 ani aprox dupa ce am intrerupt tratamentul mi-am facut analizele si mi-a zis ca am insuficienta hipofizara si ca o sa trebuiasca sa incep din nou tratamentul. de asta ma tem sa nu-mi pierd asigurarea de sanatate care mi-o asigura DPPH...astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 13 Mai 2013
1. Dvs. nu aveti pensie de invalididate (platita de Casa de Pensii) ci aveti indemnizatie de handicap.

2. Indemnizatia de handicap poate fi cumulata cu un salariu.

3. In orice situatie dvs. sunteti asigurata la sanatate.
pai pensie iau si eu in fiecare luna,de asta am intrebat,daca ma angajez pierd pensia si asigurarea?
1. - Pensia de invaliditate este platita de Casa de Pensii.
- Daca aveti pensie de invaliditate gr.I sau gr.II nu puteti sa mai aveti si salariu ca pierdeti pensia.
- Daca aveti pensie de invaliditate gr.III puteti sa lucrati cu program de maximum 4 ore pe zi.

2. Pensia de invaliditate o puteti cumula cu indemnzatia de handicap (platita de Agentia pentru Plati si Inspectia Sociala) fara sa va pierdeti nici un drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap gigel9105 gigel9105 Buna! Am si eu o mica problema legata de o indemnizatie de handicap(pensie). Uitati cum sta treaba: Acum 3 ani am fost operat pe cord la fundeni(o pielita ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare nicu1560 nicu1560 Daca sunt pensionat pe caz de boala si doresc sa semnez un contract de colaborare cu o anumita firma i-mi afecteaza pensia? Multumesc. (vezi toată discuția)
Drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 BUNA ZIUA, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)