avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu fostul proprietar al terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu fostul proprietar al terenului

Am o casa construita dupa 90 in aceeasi curte cu o casa construita in anii 70 pe un teren dat in folosinta de CAP.
Din cate reiese bunicul meu a vandut casa si curtea tatalui meu in anul 1992. Iar tata s-a apucat de constructia unei alte case in aceeasi curte cu autorizatie de constructie de la primarie. Acum vrem sa vindem ambele case dar cum apare cate un client fostul proprietar vine si spune ca pamantul de sub casa e al lui si imi sperie clientii.
Ce pot face impotriva lui?
Multumesc p
Cel mai recent răspuns: officestart , utilizator 18:38, 7 Mai 2013
Aflati de la el pe ce isi bazeaza afirmatia: pe un document, pe un act, pe un titlu de proprietate etc. Va lamuriti macar de ce insista.
Apoi confruntati documentul lui cu evidentele de la primarie si cu documentele detinute de dvs si familia dvs.

Apoi puteti avea un raspuns potrivit situatiei.
Restul de raspunsuri pe care le asteptati pot fi cel mult teoretice, in lipsa cunoasterii situatiei foarte exacte. Regimul proprietatii imobiliare este destul de strict, se bazeaza pe acte, nu pe opinii juridice.
Sunt convins ca suntem proprietarii acelui imobil. Pe mine ma intereseaza ce pot face impotriva unei persoane care imi sperie potentialii clienti. Ajunge cineva vede imobilul si apare el care incepe a racniii ca e pamantul lui sub casa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate bitca bitca Inca din copilarie am ajutat mereu un batrin din satul meu ,drept rasplata acesta mi-a dat un teren pe care eu , cu acordul lui eu am ridicat o casa. pentru ... (vezi toată discuția)
Ce este de făcut când un primar nu respectă legea? cui ar trebui să mă adresez? Schiopu Semfora Schiopu Semfora Ce este de facut daca un primar nu respecta legea(OUG 121 in Legea 7 [art. 36 alin (2)] cat si in Legea 50 [articolul 37 alin (5)])? Chiar dacă aceasta este ... (vezi toată discuția)
Am o problema AVOCAT C AVOCAT C teren cumparat in 1935 de bunica mea. In anul 1971 sub titlu de proprietar , dar fara un act (doar ca asa scrie pe autorizatia de constructie) tatal meu ... (vezi toată discuția)