avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal ilizibil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal ilizibil

Buna ziua. Mi-a fost intocmit un proces verbal de catre un politist al politiei rutiere pentru depasirea vitelei legale. As dori sa mentionez ca am semnat procesul verba si ca nu am avut niciun fel de obiectiuni.
Abia dupa ce am ajuns acasa am observat ca scrisul este in proportie de 90% ilizibil si ca unele cifre (una din CNP si una din temeiul in baza caruia am fost amendat) sunt sa zicem "distorsionate".
As dori sa aflu daca pot cere anularea procesului verbal din cauza ca este ilizibil si care e temeiul legal de anulare. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: johny2k , utilizator 21:14, 7 Mai 2013
Bun, procesul verbal este ilizibil, unele cifre sunt distorsionate, dar de depasit viteza legala, ati depasit-o?
daca nu a avut obiectiuni putem presupune ca a depasit viteza.
ilizibilitatea procesului verbal nu este motiv de anulare a acestuia.
Da am depasit viteza. Doar ca ma gandeam ca se poate cere anularea PV-ului pe motiv ca nu se poate descifra conditiile in care s-a desfasurat evenimentul pentru care am fost sanctionat.
puteti gasi mai multe informatii cand poate fi anulat un proces verbal aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Este adevarat ca legalitatea procesului verbal prevaleaza temeiniciei, numai ca nu aveti motiv de anulare a procesului verbal pe aspecte de legalitate ( in sensul Og 2/2002 cu modificarile si completarile ulterioare).Iar pe aspecte de temeinicie, dv. nu contestati savarsirea faptei.
Deci, nu se impune formularea plangerii.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie UnDac UnDac Buna, Tocmai am luat o amenda pt viteza, poate pe buna dreptate, nu am fost atent ce viteza am avut exact. Problema e ca nu inteles absolut nimic din ce a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ana-gloria ana-gloria buna ziua!. am fost depistat in trafic cu o viteza de 79 km/h, in afara localitatii, pe o portiune de drum cu limita de viteza 50 km/h, de catre o masina a ... (vezi toată discuția)