avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Buna,
Tocmai am luat o amenda pt viteza, poate pe buna dreptate, nu am fost atent ce viteza am avut exact. Problema e ca nu inteles absolut nimic din ce a scris politistul in PV. Nu inteleg numele lui, abia se intelege numele meu si CNP-ul, iar la partea de descriere a faptei, inteleg numai ca am depasit cu "24km/h" si "aparat radar". Nu stiu daca are rost sa o contest sau nu. Amenda asta e prima in 13 ani de condus. In plus, mi-a dat si amenda si puncte de penalizare. Asa se obisnuieste ? Pt o fapta se pedepseste de 2 ori ? Nu stiu legislatia, de asta intreb.
Ce parere aveti ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 05:09, 3 Aprilie 2011
Daca sunt vicii de forma si continut o puteti contesta in 15 zile. Proba este fotografia facuta.
Legea prevede pe langa sanctiunea amenii si puncte de penalizare. Nu trebuie sa depasiti 15 puncte in 6 luni ca altfel vi se suspenda dreptul de a conduce.
Platiti amenda in 48 ore jumatate din minim daca nu o contestati
pt depasire de viteza se acorda si puncte amenda si puncte ppenalizare, nr. lor depinde de valoarea vitezei cu care ati depasit limita legala. In cazul in care procesul verbal nu e descifrabil sau are lipsuri...,studiati OG2/2001 si contestati in instanta ceea ce nu e in regula.
Problema pe care o ridicati facea parte din bibliografia pe care ati studiat-o ca sa obtineti permisulde conducere. Nu va sfatuiesc sa contestati PV deoarece dv recunoasteti ca ati circulat cu viteza si atunci a va lega de tot felul de nimicuri pt a amana plata nu veti face decat sa va puneti politia care o sa va ia la ochi si greseala urmatoare o sa fie mai aspra.
IN situatia relatata de dvs,cu privire la procesul verbal intocmit ,consultati prevederile art.16 si 17 din OG nr.2/2001 si vedeti daca mai exista si alte consemnari gresite ale agentului constatator pentru a constata daca pot fi invocate motivele nulitate prevazute in respectivele prevederi.
Nu cred ca exista alte motive de formulare a unei plangeri contraventionale atata timp cat chiar dvs,ati recunoscut ca de fapt ati depasit viteza legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viteza maxima Lipi Lipi Tocmai m-am pricopsit cu o amenda pt depasirea vitezei maxime... De fapt inca nu m-am pricopsit pentru ca am refuzat semnarea pv si astept sa mi-l trimita ... (vezi toată discuția)
Amenda de viteza cu mentionarea articolului din lege eronat Equaliser Equaliser Buna ziua, Am primit o amenda de viteza, iar pe procesul verbal, la mentionarea articolului conform caruia am produs ilegalitatea este mentionat articolul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)