avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa divort- neintelegeri cu celalalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa divort- neintelegeri cu celalalt parinte

buna ziua,am divortat anul trecut la notar prin acordul ambelor parti cu un copil minor(6ani),in urma divortului copilul a ramas la mama(la mine),iar tatal are drept la vizita in fiecare week-end si 2 vacante din 4.recent fostul sot a inceput sa ma insulte prin mesaje:((,iar copilul il bulverseaza prin telefoane,in ce fel:o intreaba cu cine se afla ea in casa,ce fac eu,ii spune sa nu i se adreseze altei persoane cu "tata",o suna in timpul saptamanii si o intarata ca o ia la el,acesta stiind ca programul lui este sambata si duminica.prin aceste telefoane copilul il bulverseaza,nu mai stie ce sa faca,zice ca vrea la tati si incepe sa planga.nu stiu ce sa mai fac sa ii fie bine copilului sa nu aive atat de mult de suferit din cauza lui,iar fostul sot toate aceste neplaceri le pune pe umerii mei.ce ma sfatuiti sa fac?!:(( aaa si inca ceva pensia alimentara nu i-a mai fost virata in contul bancar de cateva luni.
Conventia cu privire la exercitarea autoritatii parintesti in comun este titlu executoriu . Pentru plata cheltuielilor privind cresterea si educarea copilului care sunt restante mergeti cu Conventia la un executor judecatoresc. In ce priveste comportamentul tatalui incercati sa stati de vorba cu el, apelati chiar si la un mediator.
Succes!
In completare fata de sustinerile colegei mele de mai sus, pentru neplata pensiei de intretinere doua luni consecutiv puteti formula plangere penala impotriva fostului sot pentru abandon de familie. Poate il mai speriati putin si se potoleste.
Succes,
av.Mihaela Hornea
Referitor la pensie s-a aratat mai sus cum sa procedati.

Cat priveste chestiunea cu telefoanele situatia este foarte incurcata.
Incercati sa vorbiti cu el si sa rezolvati cumva problema.
Ati avea la dispozitie si un proces insa este extrem de complicat.
Dupa parerea mea exista posibilitatea sa ii interziceti sa tot sune desi el are acest drept.
Depinde cum va aprecia psihologul.
Poate ca el nu isi da seama ce efecte produce procedand in acest mod.
am tot incercat sa vorbesc cu el explicandu-i ca nu procedeaza bine.tot ceea ce face incercand sa se razbune pe mine se rasfrange asupra copilului,iar el motiveaza acest lucru ca eu sunt de vina,din cauza mea s-a ajuns la aceasta situatie,deoarece eu am hotarat sa divortam.ma gandesc sa apelez cu copilul la un psiholog,sa nu aive pe parcurs repercursiuni asupra copilului.mai nou fetita imi spune ca nu plange din cauza tatalui si prin aceste cuvinte ma face sa ma simt vinovata pt. ca eu incarc sa scot un copil educat,cu respect si bun simt iar de la el nu are ce invata si nu se implica in educatia acesteia.efortul meu este in zadar sa-l fac sa-si vada de viata lui si sa lase copilul linistit,este tot ce are nevoie copilul in aceasta perioada pt a-si canaliza atentia catre scoala.nu doresc decat sa nu mai faca copilul sa planga,atat!
1. Musai mers la un psiholog, discutat mai mult cu copilul, tinut legatura cu celelalte rude din partea tatalui.
2. Plan: ce telefon foloseste copilul sa discute cu tatal, al cui? Inregistrati.
3. Cereti pensia restanta pentru ca va trebuie la psoholog; ii spuneti frumos ca, daca nu incepe sa plateasca in x zile, puneti in executare.
4. Dupa x zile puneti in executare acordul.
5. Eliminati vinovatia, singura sau cu ajutor.

Rabdare, primul scop e sa calmati copilul.

Alte discuții în legătură

Copilul meu este abuzat emotional de catre tata eleny_paduraru eleny_paduraru Buna seara! As dori un sfat in legatura cu o problema pe care eu personal o consider extrem de grava. Copilul meu - care acum are 11 ani si care imi este ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie julieta1 julieta1 Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. ... (vezi toată discuția)