Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. Menționez că sunt divorțată, am custodia exclusivă a copilului. Fostul soț nu vrea să o crească. Ce pot face pentru al obliga să o i-a spre a o crește în continuare el. Eu nu mai pot să mă înțeleg cu copilul.
Vă mulțumesc !
Legal, nu-l puteţi obliga să se mute fata la el.De fapt, comportamentul fetei este strâns legat de vârsta, de adolescenţă, este şi consecinţa educaţiei primite de la dvs.
Apelaţi la DGASPC sau la un psiholog priceput.
Vă mulțumesc pt răspuns. Eu nu am educat copilul greșit. Am fost și la psiholog cu ea, fără nici un rezultat. De ce sunt parinții acuzați de comportamentul rebel al copiilor. Copii nu au vină ? Nu pot să cred că copilul poate să-ți facă viața un calvar, iar tu ca părinte să ai mâinile legate. Nu mai pot....trebuie să existe o modalitate. Dacă avem drepturi părintești egale , atunci de ce nu pot obliga și tatăl să o crească ?
Stimată Julieta, eu nu vă acuz că aţi educat-o greşit pe fiica Dvs., dar în comportamentul ei se manifestă educaţia primită de la Dvs., dacă vă place, dacă nu.Posibil nu aţi fost suficient de autoritară cu ea, sau vă simte slabă, la fel, poate a intrat într-un mediu care o influenţează.
Poate tocmai tatăl ei o instigă, ca răzbunare împotriva dvs., nu aveţi de unde să ştiţi. Vârsta de 15 ani e foarte dificilă , fata ar trebui să fie orientată spre o activitate care să îi placă, să îi ocupe timpul şi să o împiedice să petreacă timp în compania unor persoane care o instigă la revoltă.