avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz politie, urmari si posibilitate de radiere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz politie, urmari si posibilitate de radiere amenda

Prietena de familia a fost in vizita la rudele de la tara din cauza ca i-a mers ceasul gresit cu 10 minute a perdut trenul pana la oras.Deoarece nu mai era tren pana a doua zi siatunci trebuia sa se prezinte de dimineata la munca a esit la ocazie .A oprit un turc ,dupa circa 30 km de mers acesta a spus ca trebuie sa opreasca la un popas ca are facute prea multe ore pe tahograf si are nevoie de pauza.
In fine sa asezat acesta la masa impreuna cu prietena mea.
Atunci a venit un echipaj de politie in bar si aceasta alaturi de alte 2 persoane au fost ridicate si duse la secte de politie pretnzand ca erau acolo in vederea practicarii prostitutiei ,nu a contat faptul ca turcul a spus exact adevarul ,nu a contat ca avea cu ea 2 plase care impreuna insumau o greutate de 15 kg, nu a contat ca era casatorita si ca are 2 copii nu a contat ca a arata ca are serviciu legal lucru demonstrat aratand legitimatia de la serviciu.Odata ajunsa la sectie a fost aproape fortata sa scrie o declaratie ca se afla acolo in vederea practicarii prostitutiei lucru pe care ea la refuzat cu desavarsire chiar daca au amenntat-o ca ii vor face dosar penal pt practicarea prostitutiei dar ea tot a refuzat sa scrie asemenea lucruri.Dupa 3 ore de tortura psihica un politist i-a scris un proces verbal n care era instntata ca este amendata pe baza legii 61/1991 cu 1500 lei desi celalte 2 persoane primisera decat 500 lei amenda intreband de ce ea este caz special i sa raspuns doar atata "pt ca esti tare-n gura".In fine na semnat p.verbal a scris la mentiuni ca este neconform cu realitatea iar urmatoarea zi a si depus contestatie la judecatorie.Peste o luna s-a judecat contestatie ea stand in sala de judecata 6 ore pana ia venti randul cazului ei si-a expus apararea si ia fost anulata amenda ,dar poltia a facut recurs recursul sa judecat iara 6 ore a stat pe la tribunal desigur ambele zile trebuind sa lipseasca de la munca dar si instanta 2 ia dat dreptate.
Aceste lucruri sau intamplat acum jumatate de an a crezut ca a scapat de toata problema ca sa incheiat tot cosmarul pana acum cateva zile cand s-a dus sa scoata o adeverinta de la primarie si i s-a spus ca figureaza cu o amenda de 1500 lei.
Intrebarea mea este cum poate ea sa figureze cu aceasta amenda in evidentele fiscale tinand cont ca aceasta a fost anulata in 2 randuri de instanta si cum poate sa ii fie stearsa caci banuiesc ca daca instanta a declarat-o nula atunci ea nu isi poate produce efecte.
Sa depuna la primarie ori politie copii de pe hotararile instantelor si sa faca o cerere in scris prin care sa solicite ,,radierea'' amenzilor. Amenzile sunt anulate doar ca nu sunt sterse din baza de date. Hotararile instantelor sa le anexeze la cererea pe care o face.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
Daca se afla in termen sa conteste procesul-verbal.
Daca nu i-a fost comunicat poate sa il conteste si acum.
Ati inteles gresit l-a contestat procesul verbal ma refer si a castigat in instanta si pe fond si recurs dar cand s-a dus acum cateva zile la primarie sa isi scoata o adeverinta i s-a spus ca figureaza in evidente cu acea amenda neplatita desi aceasta i-a fost anulata de catre instanta de judecata.Intrebarea mea era cum poate aceasta sa demonstreze la primarie ca amenda i-a fost practic anulata de instanta de judecata?
Duce hotararea judecatoreasca legalizata.
Se aplica stampila pe hotarare.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu sunt specialist dar nu intleg de ce trebuie complicata viata inutil..
O varianta ar fi sa trimita link cu amanda anulata pe email la toate institutiile respective si sa explice situatia si sa ceara confirmarea ca s-a actualizat situatia in mod corect. Eu chiar nu as avea timp sa stau dupa niste functionari care au gresit ei.

Sugerez sa cereti sanctionarea disciplinara la politia a respectivilor politisti si sa trimiteti link cu dovada anularii amenzii. Dar scris clar, pe romaneste.

Nu mi se pare normal sa fim de acord cu abuzuri inutile.

Iar dosarul penal e alta "fantoma".o fapta tot abuziva ( din punctul mei de vedere), nu stiu cum se simte respectiva persoana....habar nam

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contravenþie încheiat în aprilie 2013, însã în care în mod eronat a fost trecut anul 2012 antin antin salut.in 13 aprilie 2013 am luat o amenda de circulatie.fapta e scrisa corect insa anul ...la data de ....... si ,,,,in data de este scris 2012 in loc de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala admisa, recuperare amenda Raluca1771 Raluca1771 Buna seara! In urma unei plangeri contraventionale introdusă în contradictoriu cu intimata DIRECŢIA GENERALĂ DE POLIŢIE LOCALĂ SECTOR 6 BUCUREŞTI ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala nesemnata Aidan319 Aidan319 Astazi, in jurul orei 01:15 am fost oprit de un agent al politiei rutiere. Am fost amendat in valoare de 315lei in 48 de ore pentru ca nu aveam buletinul la ... (vezi toată discuția)