Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a intra cat mai repede in posesia Hotararii judecatoresti in cazul custodiei comune a fiului meu.
Iata cum stau lucrurile:procesul a fost judecat initial la jud. sect 3 apoi apelul la Tribunalul Bucuresti iar recursul la Curtea de apel.
Actualmente am fost la Curtea de apel,si mi s-a comunicat ca hotararea este redactata si dosarul trimis inapoi la Tribunalul Buc. de unde a venit de altfel.
Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez pt a pune cat mai repede in aplicare sentinta.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!
Depuneti o cerere la Judecatorie prin care solicitati eliberarea unei copii de pe sentinta ramasa definitiva si irevocabila si, totodata, solicitati investirea acesteia cu formula executorie. Cererea trebuie insotita de taxa de timbru si timbru judiciar. Cu sentinta investita va prezentati la un executor judecatoresc.
(1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:
1. stabilirea modului de exercitare a autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei minorului, precum şi modul de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu minorul;