avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL-D
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL-D

Revin cu o alta problema ptr srl-d, deoarece cei de la AIPPIMM nu ma prea lamuresc
-dati-mi un raspuns exact:
-am un srl-d cu 2 salariati(unul cu 8 ore, altul cu 2 ore), din 01.06.2013-vreau sa trec ambi salariati cu 2 ore ,pe perioada nedeterminata-astfel nu pierd calitatea de srl-d, DAR-mai beneficiez de scutirea de plata la contributia de asigurari sociale?
mentionez ca nu am obtinut alte facilitati?
multumesc

Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 12:12, 8 Mai 2013
nu va pierdeti facilitatile acordate, cu conditia respectarii prev. art. 4 lit.b din OUG 6/2011 b) să angajeze cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;
facilitatile acordate la art. 5 lit. c) scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată.
La lit b) a art 4 continutul complet este:
b) să angajeze, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă şi să menţină în activitate cel puţin 2 (doi) salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor menţionate la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) din OUG nr. 6 din data de 09.02.2011, până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;

La reducerea normei de lucru nu mai beneficiaza de aceste facilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d cordis claudia cordis claudia Va rog sa-mi spuneti care sunt contributiile pe care le plateste un angajator srl-d pentru un angajat cu salariul minim pe economie si comparativ un srl normal (vezi toată discuția)
Scutire plata cas angajator pentru srl-d danielas78 danielas78 O societate s-a infiintat ca SRL-D in luna decembrie 2014. Din pacate nu a notificat in scris OTIMMC priviind infiintarea sa ca microintreprindere cf.art.4 ... (vezi toată discuția)
Srl-d ovidiu1113 ovidiu1113 Buna ziua Am 2 intrebari legate de SRL-D 1.Dupa ce am inregistrat firma la registru comertului ce declarati trebuie sa depun la finante? 2.In lege scrie ... (vezi toată discuția)