avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL-D
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL-D

Buna ziua
Am 2 intrebari legate de SRL-D

1.Dupa ce am inregistrat firma la registru comertului ce declarati trebuie sa depun la finante?
2.In lege scrie ca trebuie angajez 2 persoane cu contract de munca
Intreabare este :Daca eu momentan nu vreau sa aplic pt acei bani din fonduri europene vreau doar sa am activitate pe firma si pe viitor sa aplic si pt acest program, mai trebuie sa angajez acele 2 persoane? sau angajarile se fac doar cand vrei sa aplici pt programul cu cei 10.000 de euro?

Multumesc
Conform OUG 6/2011 este obligatoriu sa angajati 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatii primite pentru ca facilitatile primite sa fie considerate ca acordate cuvenit, altfel va trebui sa le returnati .

Art. 4
În afara obligaţiilor stabilite prin actele normative în vigoare, aplicabile oricărui operator economic, microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant are şi următoarele obligaţii specifice:
...
b)să angajeze cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;
...
Art. 9
(1)Facilităţile acordate prin program se consideră acordate necuvenit şi se recuperează potrivit legii în următoarele situaţii:
a)când calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant a fost pierdută în condiţiile art. 6 lit. b) şi c);
b)când microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant nu a îndeplinit una dintre obligaţiile prevăzute la art. 4 lit. b) şi c);
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
carmen01011958, moderator
carmen01011958 a scris:

Conform OUG 6/2011 este obligatoriu sa angajati 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatii primite pentru ca facilitatile primite sa fie considerate ca acordate cuvenit, altfel va trebui sa le returnati .

Art. 4
În afara obligaţiilor stabilite prin actele normative în vigoare, aplicabile oricărui operator economic, microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant are şi următoarele obligaţii specifice:
...
b)să angajeze cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să menţină în activitate cel puţin 2 salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor prevăzute la art. 5 lit. a) şi/sau b) şi/sau c) până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant;
...

Buna seara,

Din articolul 4, litera b) eu inteleg ca nu trebuie sa ai 2 angajati, daca nu accesezi acele fonduri puse la dispozitie de AIPPIMM ( art. 5, lit. a si b) :D

Dacă nu respectati OUG nr. 6 din 2011 nu veţi mai avea calitatea de SRL-D şi veţi fi o S.R.L. ca toate celelalte. În acest sens în sarcina dumneavoastră se naşte obligaţia schimbării denumirii - baza legală art. 6 alin. 2 din OUG nr. 6 / 2011.
Bun, cum raspunde acest articol 2 la discutia de mai sus?
Ambiguu, adica nu explica.

Nu stie nimeni ce se intampla daca ai S.R.L.-D. in denumire si functionezi ca o S.R.L. normala, in sensul ca nu exista sanctiuni in acest sens.

In fond, S.R.L.-D. are niste avantaje, in anumite conditii, pe care o S.R.L. nu le poate avea, dar nu are nicio interdictie de a functiona ca si o S.R.L.

Asa ca, drum bun si vant in pupa, cum spun marinarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d alinafay_bv alinafay_bv Revin cu o alta problema ptr srl-d, deoarece cei de la AIPPIMM nu ma prea lamuresc -dati-mi un raspuns exact: -am un srl-d cu 2 salariati(unul cu 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Scutire plata cas angajator pentru srl-d danielas78 danielas78 O societate s-a infiintat ca SRL-D in luna decembrie 2014. Din pacate nu a notificat in scris OTIMMC priviind infiintarea sa ca microintreprindere cf.art.4 ... (vezi toată discuția)
Srl-d ; pot ramane fara angajati dupa o perioada ? cein cein Buna ziua, Problema este in felul urmator : o firma SRL-D din 2016, a avut 6 angajati initial ca in momentul de fata sa ramana cu 3. Unul cu 8h/zi iar ... (vezi toată discuția)