avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE PT FRATII DECEDATULUI SAU PT FOSTA CONCUBINA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE PT FRATII DECEDATULUI SAU PT FOSTA CONCUBINA

Unchiul meu a decedat,fiul sau a decedat.Acest unic copil a rezultat dintr-o relatie de concubinaj,dar apoi s-au despartit si copilul a fost crescut de unchiul meu.Casa a fost proprietatea personala a unchiului meu .E posibil sa mosteneasca concubina,fiind cea mai apropiata ruda a copilului sau au dreptul si fratii unchiului meu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:24, 8 Mai 2013
Concubina nu este ruda. Daca era sotie, chiar si despartiti in fapt, ar avea vocatie succesorala, altfel nu. Fratii ( ori urmasii acestora, daca sunt decedati fratii ) si parintii sunt mostenitori.
Conteaza ordinea deceselor.. daca a decedat unchiul si apoi fiul, mama isi mosteneste copilul, iar la data decesului sau ar fi fost unicul mostenitor al tatalui sau ( unchiului dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu are o soră ce a decedat in 2020. aceasta ... AnaRx AnaRx Bună ziua! Tatăl meu are o soră ce a decedat in 2020. Aceasta era văduvă și avea casă pe numele ei. Unicul fiu al acesteia se recăsătorește a 3 a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)