avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua, doresc o parere pertinenta. Cum afecteaza,, despartirea in fapt " un partaj? Mentionez ca de la data producerii despartirii in fapt si de asemenea data introducerii divortului, 2 luni mai tarziu, am locuit separat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:46, 9 Mai 2013
Despartirea in fapt nu afecteaza in niciun fel partajul bunurilor comune, ci se va avea in vedere doar in procesul de divort.

Partajul bunurilor comune se judeca dupa alte criterii.
Depinde... care e scopul despartirii, unde s-a dus fiecare, daca unul a ramas si unul a plecat, ce cere fiecare...
Nu conteaza ca v-ati despartit insa cel care ramane in casa are sanse sa obtina imobilul in natura.
Doar ceea ce se va achizitiona in viitor va conta deoarece sunteti despartiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj-despartire in fapt sau data depunere acte divort? ionel_ion_68 ionel_ion_68 Buna ziua ! O scurta intrebare va rog: am inaintat actiune de divort din motive foarte intemeiate. Marea mea nedumerire este in fapt...partajul. Va rog, ... (vezi toată discuția)
Buna. va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. eu cu ... Stefi.iuh Stefi.iuh Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Eu cu sotia , nu mai suntem un cuplu de multa vreme. In fapt suntem despartiti. Eu locuiesc cu ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara in rate în imobil fiind despărțit in fapt Boafa Boafa Bună ziua, sant despărțit in fapt dar nu si divorțat, cu noua partenera de viata ni sa ivit ocazia de a achiziționa un imobil în rate ,ce sanse avem ca ... (vezi toată discuția)