avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj-despartire in fapt sau data depunere acte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj-despartire in fapt sau data depunere acte divort?

Buna ziua !
O scurta intrebare va rog: am inaintat actiune de divort din motive foarte intemeiate.
Marea mea nedumerire este in fapt...partajul.
Va rog, de cand doua persoane de considera despartite, in termeni juridici : din momentul despartirii in fapt (despartirea a fost solicitata de sotie printr-um email - ea a plecat de la domiciului fara nicio prevenire) sau momentul in care am introdus eu actele pentru divort (actiune in instanta) (vorbim de o perioada de 3 luni , cat i-am dat timp de gandire)?
Cel mai recent răspuns: ionel_ion_68 , utilizator 11:49, 6 Iulie 2017
depinde de context. Regula e ca se considera despartiti doar dupa pronuntarea divortului.In alte spete (partaj) se ia in considerare si despartirea in fapt daca sunt martori care sa confirme sau daca partile recunosc ca au fost separate in fapt. Dvs in cele 3 luni ati achizitionat vreun bun ?
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
Inteleg dar....viitoarea mea fosta nevasta...a "fugit" de acasa si mi-a trimis un mail ca incepand cu data de "xx" suntem despartiti in fapt, textial: Considera ca incepand cu astazi, xx.xx. suntem despartiti!" si de atunci...nu am mai vazut-o !
Intr-adevar, partajul ma intereseaza (locuiesc in alta tara) as vrea ca veniturile mele (bun comun) sa NU fie "impartibile" si pana la data la care am introdus actiunea de divort ci doar pana la despartirea in fapt (sunt 6 luni diferenta - nu am reusit sa vin in tara sa depun actiunea de divort)
Este legal asa?
Bunuri am fost nevoit sa achizitionez (sa inlocuiesc cele "furate" de fosta...)
Mai mult sunt obligat sa intretin bunurile comune (gospodaria) pana la solutionare partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea datoriilor si bunurilor FURDI74 FURDI74 buna....sunt separat de sotie de 10 luni iar in iunie am introdus actele de divort...fiind vacanta termenul a fost dat pentru luna Septembrie....avem rate la ... (vezi toată discuția)
Partaj JulieC JulieC Buna ziua, doresc o parere pertinenta. Cum afecteaza,, despartirea in fapt \\" un partaj? Mentionez ca de la data producerii despartirii in fapt si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Partajul in uniune consensuala myhaita1 myhaita1 Am fost casatorit 15 ani din 1979-1994, iar din 1994-2009 adica inca 15 ani am stat in concubinaj cu fosta nevasta, deci stam efectiv de 30 de ani ... (vezi toată discuția)