Buna ziua ,
cum se completeaza declaratiile de traseu pentru persoanele care sunt angajate in tara si sunt detasatii in Belgia fiind cazati si oferindule transpot de la punctul de lucru la domiciliu din Belgia ? Trebuie mentionata in declaratiea de traseu si drumul cu avionul din Romania pana in Belgia ?
Pentru toate situatiile trebuie sa intocmiti o singura instructiune proprie, asa cum am precizat in comentariul meu din 08 mai, deoarece sunt posibile mai multe situatii.
O data semnat CIM (in tara), lucratorul este salariat al firmei. Se deplaseaza cu un mijloc de transport de la domiciliul sau din Romania in tara/ localitatea/ de la locul de debarcare la hotelul unde este cazat, se deplaseaza de la hotel la locul de munca si invers).
Am intrebat daca e vorba de detasare (asa cum s-a prezentat initial) pentru ca in acest caz in conformitate cu prevederile din normele metodologice de aplicare a Legii 319/2006 respectiv art 83 lit b) privind Instruirea introductiv-generala, a prevederilor art 90 alin. (2) privind Instruirea la locul de munca si a prevederilor art. 95 privind instruirea periodica, obligativitatea efectuarii instruirea lucratorului revine angajatorului la care s-a dispus detaşarea.
In cazul lucratorilor care urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, in vederea efectuarii de lucrari in baza unui contract, angajatorul are obligatia de a-i comunica (instrui), inainte de plecare printre altele, conditiile de clima, reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara, obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala si normal prevederile instructiunilor proprii privind deplasarea.(Codul Muncii art.18)
Instructiuni
flori9
Buna ziua,
as vrea sa ma lamureasca cineva in ceea ce priveste instructiunile proprii de traseu. Cand se fac si in ce conditii?
Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Traseu normal
button
Buna ziua.
Va rog sa ma ajute cineva cu explicarea urmatoarelor cuvinte. Va rog sa nu introduceti articole etc. Cum trebuie inteles cuvintele [b]traseu normal ... (vezi toată discuția)