avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere uscator de la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere uscator de la parter

buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca se poate inchiria uscatorul de la parter si in ce conditii......eu locuiesc la parter si am semnat contra inchirierii acestui uscator.....dar chiar si in aceste conditii asociatia a inchiriat aceste uscator...
Intrebarea mea este daca asocitia a procedat corect, atata timp cat eu care sunt direct implicata locuind la parter nu am fost deacord pentru inchirierea acestui spatiu.
In cazul in care nu s-a procedat corect catre ce institutie ma pot adresa ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: badboy20cm , utilizator 11:11, 27 Mai 2013
Buna ziua,
Inchirierea spatiilor aflate in coproprietate si indiviziune perpetua se poate face de catre asociatia de proprietari doar cu acordul majoritatii locatarilor, acord solicitat intr-o sedinta a asociatiei, si trecut expres in procesul verbal de sedinta.
In speta de fata, daca asociatia a inchiriat inseamna ca:
a. A avut acordul majoritatii;
b. A facut un abuz.
Daca spatiul este folosit ca spatiu comercial, dumneavoastra aveti posibilitatea ca la solicitarea chiriasului de a va da acordul pentru inregistrarea sa la ORC sa va opuneti.
Pentru a sti conditiile de inchiriere va sfatuiesc sa va adresati presedintelui asociatiei pentru a va pune la dispozitie o copie a procesului verbal de sedinta si sa vedeti daca majoritatea a fost deacord cu inchirierea.
Daca au fost deacord nu prea aveti nimic de facut.
Daca nu au fot deacord, va sfatuiesc sa va adresati primariei locale cu o plangere dar va puteti adresa si instantei (judecatoria de care apartineti) cu o plangere in acest sens.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Conform norme in vigoare spatiile comune din imobilee de locuit in comun pot fi utilizate de catre terti in baza unor contracte de concesiune sau de locatiune,in temeiul acordului a 50+1 dintre proprietari si a proprietarilor invecinati spatiului
Pentru clarificarea conditiilor inchirierii spatiului parte comuna,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 aveti dreptul sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va permita accesul la documentele justificative
HRISTOS A INVIAT !
Ma scuzati ca intru in discutie, acest spatiu al uscatoriei nu se supune la aceeasi regula, ca in cazul deschiderii unei firme, de a vea acordul scris a tuturor vecinilor, pe orizontala si verticala, iar abia apoi sa se discute in comitet? Nu este un abuz daca se voteaza de catre unii care locuiesc pe alta scara si pe care nu-i deanjeaza, de fapt, fizic aceasta vecinatate?
Iata ce se prevede in HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 23. - Spatiile din proprietatea comuna pot fi utilizate de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune, potrivit art. 39 din Legea nr. 230/2007.
Daca unul dintre proprietarii direct afectati, din vecinatate (sus, jos, stanga,
dreapta), nu sunt de acord cu inchirierea respectiv schimbarea destinatiei
spatiului respectiv atunci respectiva operatiune NU SE POATE efectua.

Este inca valabila si asta ?

Asta inseamna ca se aplica si :

Persoanele care nu tin seama de optiunea proprietarului/proprietarilor se fac direct
raspunzatori de masurile intreprinse si vor suporta toate consecintele: daune,
prejudicii, despagubiri. In aceasta situatie persoana care ocupa un spatiu aflat in
proprietate comuna fara sa aiba acordurile/aprobarile precizate mai sus precum si
un contract de inchiriere sau un contract de folosinta cu Asociatia de Proprietari,
se face vinovata de ocuparea si folosirea ABUZIVA a unui bun imobil care nu ii
apartine in totalitatea sa.

????

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere uscatorie shhican shhican Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc. Problema e in felul urmator: Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscator direct de la locatari leonnschi leonnschi se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei? (vezi toată discuția)
Pasi simpli de urmat pentru a inchiria uscatorul? bbking bbking din ce am citit pe acest forum, uscatorul nu poate fi vandut ci doar: inchiriat, concesionat sau dat in folosinta. administratorul asociatie nu prea a fost in ... (vezi toată discuția)