Buna ziua!
As dori cateva lamuriri, daca se poate, cu privire la dezbaterea succesiunii si impartirea bunurilor mobile si imobile ce au apartinut bunicilor mei paterni, decedati.
Eu si fratele meu suntem, dpdv legal mostenitorii de drept ai tatalui nostru, decedat inaintea celor doi bunici, parintii sai.
Bunicii au avut patru copii, dintre care mai sunt in viata doi.
Cei doi copii in viata precum si urmasii celor decedati, printre care si eu impreuna cu fratele meu, am hotarat sa dezbatem succesiunea dupa bunici.
Problema este ca sotia fratelui decedat al tatalui meu, care are drept exclusiv de mostenire al sotului ei, deoarece acesta a decedat dupa bunici, si care locuieste in aceeasi curte cu defunctii bunici, in case separate, nu doreste sa mai imparta cu ceilalti proprietatea care a apartinut bunicilor, cel putin momentan, cu exceptia terenului agricol. In concluzie, vrea sa impartim doar terenul agricol, mai putin casa si terenul intravilan.
Eu personal, nu doresc fragmentarea succesiunii, deoarece antreneaza costuri suplimentare si de asemenea acest fapt coincide cu anumite interese ascunse ale matusii.
Eu personal, cat si fratele meu, nu suntem de acord cu aceasta situatiune. Ce putem face?
Actionam pe cale judecatoreasca sau nu ne prezentam la dezbaterea succesiunii?
In speranta ca ma veti putea ajuta, va multumesc anticipat!