avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva NUP

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:

In urma cu un an a existat o plangere penala impotriva mea.
Ca urmare a cercetarilor efectuate s-a dat solutia de neincepere a urmaririi penale. Ulterior petitionarul a efectuat o plangere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale. Prim procurorul a decis printr-o noua rezolutie ca fapta nu este prevazuta de legea penala , astfel incat solutia de netrimitere in judecata este legala si temeinica.
Dupa 30 de zile de la aceasta rezolutie, petitionarul a facut o plangere impotriva rezolutiei procurorului la Judecatorie.
Judecatorul a dat urmatoarea solutie:
Hot.În baza art.278 ind.1 pct.8 lit.b Cod proc.penală, admite plângerea petentei SC.A-SRL, formulată împotriva rezoluţiei , desfiinţează această rezoluţie şi trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimaţii ...


Spuneti-mi, va rog, la ce ar trebui sa ma astept, care sunt urmatoarele etape?
Exista vreo modalitate de recurs impotriva acestei decizii a judecatorului? Care este termenul in care se poate face o plangere impotriva rezolutiei procurorului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maque , utilizator 22:52, 8 Mai 2013
Hotararea de admitere a plangerii petentei societati apartine exclusiv instantei de judecata care a fost investita cu autoritatea solutionarii plangerii formulate de societate impotriva rezolutiei pronuntate de prim procurorul parchetului responsabil in solutionare
Totusi, nu exista nici o alta solutie?
Consider ca decizia instantei este nelegala, in primul rand datorita faptului ca plangerea a fost tardiv introdusa. Conform CPC, termenul este de 20 de zile, in acest caz plangerea a fost inregistrata dupa 30 de zile.
Instanta a trimis cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale, hotararea instantei este definitiva, nu mai aveti alta cale de atac.

Ce presupune aceasta etapa? Voi fi audiat din nou?
Procurorul va putea dispune din nou NUP, avand in vedera ca fapta nu este prevazuta de codul penal?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea solutiei de nup data de catre procurorul de caz martalogu1971 martalogu1971 Care este procedura in cazul solutiei de NUP? Se poate face contestatie la instanta fara a trece prin etapa prim-procurorului ? (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 cpp lawfull lawfull Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 CPP ? Se pare ... (vezi toată discuția)